Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Fransa Oturma İzni Nasıl Alınır?

Hashtag

Profile image

Asiye

Hauts-de-France

Fransa oturma izni nasıl alınır? Başvuru nereye ve nasıl yapılmalı? Kimler oturma izni alabilir? Fransa oturma izni nasıl uzatılır? sorularının cevaplarını ve fazlasını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Fransa belirli şartlar dahilinde oturma izni veren ülkelerden bir tanesidir. Fransa’da çalışmak, eğitim almak ya da sadece yaşamak için oturma izni alınabilmektedir. Bazı ülke vatandaşlarının oturma izni almasına gerek yoktur ama Türk vatandaşları oturma izni için başvurmalıdır.

Oturma izni başvuruları ne amaçla yapılacağına ne kadar süre olacağına göre değişiklik göstermektedir. Oturma izni konusunda hassas olan Fransa, bir dizi şartları yerine getirmenizi talep edecek; süresi bittiğinde oturma izninizi uzatmanızı isteyecektir. Ülkede kaldığınız süre zarfında olumlu bir profil çizmeniz her bakımdan yararınıza olacaktır.

Kimler Fransa Oturma İznine Başvurabilir?

Fransa’da 90 günden fazla kalacak olanlar, oraya çalışmak için gidecek olanlar ülkeden oturma izni talep edebilirler. Fransa’da evlenecek olanlar, nişanlı olanlar bu durumlarını ispat edebilirlerse oturma izni için başvurabilirler. Oturma izinlerinin süreleri değişiklik göstermektedir.

Aile Birleşmesiyle Fransa Oturma İzni

Fransız vatandaşı ile evlilik durumu olması halinde öncelikle Türkiye’deki Fransız Konsolosluklarına gidip uzun süreli vize başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru yaparken yeterli seviyede Fransızca konuşabildiğinizi ispat etmelisiniz. Aile birleşiminin gerçekleşmesi için bazı belgelere gerek duyulmaktadır. Belgeler tamamlandıktan sonra oturma izni için başvuruda bulunulabilir. Aile birleşimi için pasaport aslı, kimlik fotokopisi, 2 adet Fransızca çevrilmiş nüfus kayıt örneği, Mernis evlendirme bildirimi ve Fransızca çevirisi, evlenme kağıdının örneği, aile cüzdanı fotokopisinden iki adet, Fransızca çevrilmiş olarak noter onaylı sağlık raporu, adli sicil belgesinin noter onaylı Fransız diline çevrilmiş halini hazırlamanız gerekmektedir.

Eğitim Amaçlı Fransa Oturma İzni

Fransa’da eğitim gören öğrencilerin vizeleri oturma izni olarak kabul edilmektedir. Ancak vizenin Fransız Göç ve Entegrasyon Ofisi tarafından onaylanmış olması gerekmektedir. Onay ve vize için başvuru yaptığınızda göç merkezinin Ankara ya da İstanbul şubelerine görüşme için çağrılmanız mümkündür. Görüşmede sağlık kontrolü yapılır ve oturma izni ve vize izni onaya gönderilir.

Fransa Oturum İzni Formu

Oturma izni kapsamında olan uzun süreli vizeniz varsa oturma izni formunu, Fransızca dili ile doldurduktan sonra Fransa Göç ve Entegrasyon ofisine gitmelisiniz. Başvurunuz böylece başlayacaktır. Görüşmede Fransızca dil bilgisi bilgileriniz de test edilecektir. Formu Fransızca oldurmak oldukça önemli bir detay. Aksi halde başvurunuz değerlendirmeye alınmayabilir. Fransa oturma izni formunu, konsolosluklardan, elçiliklerden ve göç bürosundan temin edebilirsiniz. Formu teslim ederken harç bedellerini ödemeniz de talep edilmektedir. Bu süreçten sonra göç bürosu, pasaportunuzun üzerine, Fransa’da yaşadığınızı belirten bir pul yapıştıracaktır.

Fransa Oturma İzni Süresi

Fransa oturma izni süreniz bitiyorsa ve uzatmanız gerekiyorsa birtakım işlemler yapmanız gerekmektedir. İkamet ettiğiniz bölgedeki yerel göçmen ofislerine giderek oturma süresini uzatabilirsiniz. Eski oturma izninizin süresi dolmadan, süre bitimine 2 ay kala, orada düzen kurduğunuzu gösteren belgelerle gitmelisiniz. Çalıştığınız iş yerinde hala çalıştığınızı ve memnun olduğunuzu gösteren bir belge örnek olabilir.

Oturma iznini neden uzatacağınız da önemlidir. İş, eğitim, aile birleşimi gibi durumlarda değişiklik olduysa uzatma işlemi yapılması söz konusu değildir. Bu durumlarda yeni bir oturma izni başvuru yapmalı ve yeniden değerlendirmeye tabi tutulmalısınız. Oturma izni süreniz dolduktan sonra ülkede kalmaya devam etmeniz halinde sabıka kaydınızı olumsuz etkileyecek işlemler yapılacak ve para cezasına çarptırılabileceksiniz.

. Towntalk
remove_red_eye705

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur