Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İNGİLTERE'DE ÖYLE BİR CEZA KESİLDİ Kİ!

Hashtag

İngiltere'de elektrikli scooter ile hız yaparken yakalanan 15 yaşındaki bir çocuğa ceza kesildi. Çocuk gelecekteki ehliyetine işlenmek üzere altı ceza puanı aldı.

Geçtiğimiz günlerde Türkiye'de Meclis'ten geçen değişikliklerle trafik cezalarının arttırılması ise bir takım çevrelerce eleştiri konusu yapılmıştı. İngiltere'de çocuğun ceza almasına neden olan bu yasanın ise 1835 yılından kalma bir yasa olması dikkat çekti.

HIZ SINIRI 65 KİLOMETRE

İngiltere'de scooter'la hız ihlalleri 1835'ten kalma bir yasa kapsamında cezalandırılıyor. Ülkede bu araçlar için hız sınırı saatte 65 kilometre. Ayrıca scooter'ların plakası olması, kullanıcılarının sigorta yaptırması ve ehliyeti olması zorunluluğu var.​ Scooter üreticileri, yasanın güncellenmesi gerektiğini söylüyor..

TÜRKİYE'DEKİ CEZALAR NE KADAR?

Geçtiğimiz günlerde Meclis, Türkiye'deki trafik cezalarının arttırılmasına ilişkin düzenlemeyi onaylamıştı. Caydırıcı cezalar ile trafik kuralları ihlallerinin önüne geçilmek istenmesi bir takım çevrelerce eleştiri konusu yapılmış ve cezaların arttırılmasına karşı çıkılmıştı. Oysa Türkiye'deki trafik cezalarının Avrupa'daki emsalleri ile kıyaslandığında yüksek olmak bir yana düşük olduğu görülüyor..

Takvim

. Towntalk
remove_red_eye2041

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur