Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMSTERDAM'IN EN İYİ PAZARLARI

Hashtag

Profile image

Semra

Kuzey Hollanda

1-LINDENGRACHT CUMARTESİ PAZARI

Bütün turist rehberlerinde ilk sırada Albert Cuypmarkt yer alır. Ancak bizim için ilk sırada Lindengracht Cumartesi Pazarı yer alıyor. Bunun temel sebebi ise kentin turistik kalbinde yer alması, ufak ve kendine has oluşu. Kolaylıkla ulaşabileceğiniz bu pazarda , turist olarak birkaç günlüğüne gelseniz bile, çok zaman harcamadan, rotanızdan sapmadan ve yorulmadan keyifle alışveriş yapabilirsiniz.

Lindengracht 1015 Amsterdam

Açılış Saatleri

Sadece Cumartesi günleri açık.

09.00-17.00 saatleri arası

2- NOORDERMARKT

Yukarıda anlattığımız cumartesi pazarını bitirdikten sonra, beş dakika yürüme mesafesinde, Noordermarkt’a kurulan organik pazarı göreceksiniz. Burada özellikle Hollandalı çiftçilerin yetiştirdiği organik sebze, meyve, bolca şarküteri ürünü ve fırın tezgahında küçük atıştırmalıklar bulabilirsiniz. Ayrıca çok fazla ikinci el giysi, antika eşya tezgahları da burada bulunur.

Noordermarkt 1015 Amsterdam

Açılış Saatleri

Sadece Cumartesi günleri açık.

09.00-17.00 saatleri arası

3- ALBERT CUYPMARKT

Amsterdam’daki çeşitlilik hakkında size mükemmel fikir verebilecek Albert Cuypmarkt, Amsterdam’ın en büyük pazarıdır. Sadece yiyecek değil, giyecek, kumaş, peruk, aradığınız her şeyi bulabileceğiniz bir yer. De Pijp bölgesinde kurulan bu pazarın en gözde atıştırmalık yeri, bir köşesinde bulunan ‘patat’çı ve yanındaki tezgahta bulunan ‘lumpia’cıdır.

Albert Cuypstraat 1072

Açılış Saatleri

Pazar hariç her gün

09.00-17.00 saatleri arası açıktır.

4- NIEUWMARKT

Nieuwmark’ta kurulan, küçük bir organik pazardır. Pazardaki çeşitlilikten çok, kurulduğu semt ile öne çıkar. Turistik merkezde bulunduğundan dolayı, pazarı şöyle bir gezdikten sonra Amsterdam’ı keşfetmeye devam edebilirsiniz.

Burada yaşayan ve “Amsterdam’da nereden iyi balık alabilirim” diye soranlar için, Nieuwmarkt’ta güzel bir cevap vardır. Meydanın köşesinde bulunan vishandel (balık toptancısında) çok çeşitli ve uygun fiyatlı balık ve deniz mahsulleri bulabilirsiniz.

Nieuwmarkt 1011 Amsterdam

Açılış Saatleri

Cumartesi günleri

09.00-18.00 saatleri arası açıktır.

5- LAPJESMARKT

Eğer ki hayatınızda bir semt pazarına yetişmek için, işten erken çıkma izni almış kişilerdenseniz, işte Lapjesmarkt size yine o hissi yaşatabilir. Ama bu kez erken çıkma değil, işe geç gitme izni almanız gerekiyor.

Halk arasındaki ismiyle Maandagmarkt (Pazartesi pazarı), sadece Pazartesi sabahları Westerstraat’ta kurulur. Amsterdam’da neredeyse her evde dikiş makinası bulunduğundan olsa gerek, pazarda envaiçeşit kumaş bulmak mümkündür. Ayrıca çok ünlü markaların hafif defolu kıyafetlerini çok cazip fiyatlara bulabilirsiniz.

Pazarın en can alıcı kısmı ise, ikinci kısmı olan antika pazarıdır. Buradaki antika eşyalar, eski plaklar, eski kürkler ve hafif hafif burnunuza gelen küf kokusu bir anda sizi alıp başka bir zamana götürür.

Noordermarkt 1015 Amsterdam

Açılış Saatleri

Pazartesi günleri

sadece 09.00-13.00 saatleri arası açıktır.

6- DAPPERMARKT

Amsterdam’ın Oost (doğu) bölgesinde bulunur ve gerçekten ucuz ve büyük bir pazardır. Turist olarak gelindiğinde, eğer kısıtlı vaktiniz varsa gitmeye pek değmez. Dappermarkt’ta bulunan devasa kızarmış balık tezgahı buranın lezzet durağıdır.

Dapperstraat 1 1093

Açılış Saatleri

Pazar hariç her gün

10.00-16.30 saatleri arası açıktır.

7- TEN KATEMARKT

Amsterdam’ın West (batı) bölgesinde kurulan ve daha çok lokallere yönelik küçük bir sebze, meyve pazarıdır. Eğer bu bölgede oturuyorsanız, alışverişlerinizi buradan ve etrafında bolca bulunan etnik marketlerden kolaylıkla tamamlayabilirsiniz.

Ten Katestraat 1053

Açılış Saatleri

Sadece Cumartesi günleri açık.

09.00-18.00 saatleri arası

. Towntalk
remove_red_eye590

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur