Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

VİZE İŞLEMLERİ HAKKINDA SIKÇA SORULAN SORULAR

Hashtag

Vize hangi ülke için geçerlidir?

Giriş vizesi, belirli bir süre için Hollanda’ya giriş için geçerlidir. VİZE BİLGİLERİ ve vize kuralları hakkında daha fazla bilgi almak için, lütfen Ankara’daki Hollanda Büyükelçiliği veya İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğunun internet sitesine bakınız.

Bir vizeye sahip olmak, Hollanda Krallığı sınırlarına girişi garanti etmemektedir. Giriş her durumda Sınır Güvenliğine bağlıdır.

Schengen vize başvurusu seyahate çıkacağınız asıl ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna yapılmalıdır. Bu yüzden, başvuru öncesinde seyahat planınızı gözden geçiriniz. Birden fazla ülkeyi ziyaret etmeyi planlıyorsanız, en uzun kalacağınız ülkenin elçiliğine ya da konsolosluğuna başvuruda bulunmalısınız. Eğer her ülke için kalacağınız gün/gece sayısı aynıysa, ilk giriş yapacağınız ülkeden başvuru yapmalısınız.

Schengen vizesi: Avusturya, Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İtalya, Letonya, Litvanya,Lüksemburg, Malta, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Slovenya, Slovakya, İspanya, İsveç ve İsviçre’de geçerlidir.

Vize için nereye başvurmalıyım?

Vize başvurularınızı Türkiye genelinde 9 ofisimizden gerçekleştirebilirsiniz;

Ankara Büyük Elçiliği’ne Bağlı ofislerimiz: Ankara – Antalya – Bodrum – Antep – İzmir

İstanbul Baş Konsolosluğu’na bağlı ofislerimiz: Istanbul Altunizade / Harbiye - Bursa - Edirne

Tüm başvurular. Türkiye dışında bulunan vize değerlendirme servisi tarafından değerlendirilmektedir.

Vize başvurusunda bulunmak için Hollanda Vize Başvuru Merkezinden bir randevu almak zorunda mıyım?

Vize başvuru Merkezlerimizi ziyaret etmek için bir randevu almanız önerilmektedir.

Başvurumu ne kadar önce yapmalıyım?

Vizeniz verilinceye kadar bilet satın almamanızı veya iade edilemez seyahat anlaşmaları yapmamanızı tavsiye ederiz. Bazen, vize başvurularının değerlendirilmesi ek süre gerektirebilir, bu nedenle seyahat tarihinizden önce başvuru yapınız. Bir vize başvurusu, düşündüğünüz ziyaretten en geç 15 gün öncesinden yapılmalı ve ilgili ziyaretinizden üç ay öncesine kadar yapılmamalıdır.

Vize Başvuru Formunu doldurmak zorunda mıyım? Formunu doldurmak için yardımcı olabilir misiniz?

Her başvuru sahibi, vize başvuru formu doldurmak zorundadır. Her başvuru sahibi için ayrı belgeler hazırlamanız gerekmektedir. Vize Başvuru Formlarının doldurulması ve bilgilerin sağlanması sadece başvuru sahibinin sorumluluğundadır.

Davet mektupları nereye gönderilecektir?

Davetiyeler doğrudan vize başvuru sahibine gönderilmelidir. Vizeye başvuran kişi, Vize Başvuru Merkezinde başvurusunu yaparken, davet mektubunu belgeleriyle birlikte teslim etmelidir. Davetiyeyi (veya kopyasını) Hollanda Büyükelçilik veya Başkonsolosluğun Vize Bölümüne göndermeyiniz. Yaşına bakılmaksızın, her başvuru sahibinin ayrı davet mektubu bulunmalıdır.

Reşit olmayan çocuğumla birlikte seyahat ediyorum. Kendim için bir set belge hazırlayarak bu belgelerde çocuğumun bilgilerini belirtmem yeterli midir?

Her başvuru sahibi için ayrı belgeler hazırlamanız gerekmektedir. Çocuğun bilgileri ebeveyn pasaportunda yer alsın almasın veya kendisine ait pasaporta sahip olsun olmasın, reşit olmayan çocukların ayrı bir davetiyesi veya bir set gerekli belgelere sahip olmak zorundadır. Hollanda vizesi başvurusunda alınan ücretlerin de ödenmesi gerekmektedir.

Vize Ücreti ne kadar? Vize ücreti reşit olmayan çocuğum için de aynı mıdır? Vize ücreti tüm vize kategorileri için aynı mıdır?

Başvuru sırasında ödenecek iki ücret bulunmaktadır: Vize ücreti ve hizmet ücreti. Hizmet ücreti olarak TL olarak (%18 KDV dahil) Vize Başvuru Merkezinde alınan tüm başvurular için geçerlidir. Vize ücreti, başvuru sahibinin başvurduğu Vize kategorisi, kişinin vatandaşlığı ve yaşına göre değişmektedir. Başvuru esnasında başvuru belgelerinin durumuna göre kurallar değişebilir, ödemeniz gereken kesin ücret bu esnada belirlenir. Ayrıntılı bilgi için vize ücreti listesine bakınız. Ayrıca ek hizmetlerden yararlanabilirsiniz: Kurye teslimatı / Fotoğraf veya Fotokopi hizmetlerinin tercih edilmesi halinde toplam ödenecek tutar bildirilecektir. Ücretler nakit ve Türk Lirası olarak ödenir. Merkezde yapılan tüm ödemeler için makbuz verilecektir.

Şahsen başvuru yapmak zorunda mıyım?

Eğer 25 Eylül 2014 tarihi itibariyle herhangi bir Schengen ülkesinden biometrik işlemi/parmak izi alınmamış ise başvuruya şahsen gelmek zorundadır.

Başvuru sahibi eğer şahsen başvuru yapmıyorsa, başka birini yetkilendirmek için imzalanmış vekaletname doldurması gerekecektir.

Vize başvurusu aşağıdakiler tarafından yapılabilir:

Başvuru sahibinin kendisi;

Tur operatörleri;

Çalışanları için şirket temsilcileri (seyahat amacı “iş” veya “resmi ziyaret” ise).

Not: Başvuru, temsilci tarafından yapılmış ise, destekleyici belgeler ibraz ederek vize başvuru formunu imzalamaya dikkat ediniz.

Hollanda Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğuna Mülakat için gitmek zorunda mıyım?

Ankara Hollanda Büyükelçiliği’ndeki veya İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu’ndaki yetkili kişiler, karar vermeden önce, sizden görüşme talebinde bulunabilir. Görüşme talebi gelmesi halinde, vize başvuru merkezi aracılığıyla randevu alabilirsiniz. Başvuru sahibinin mülakat için davet edilme kararı, Vize Başvurusunun değerlendirilmesinden sonra alınacaktır.

Tek giriş ve Çok giriş vizeler ne demektir?

Hollanda vizesi bir Schengen vizesidir.Giriş sayısı bir kişinin schengen alanına kaç kere giriş yapacağını gösterir. Tek girişli vize ile kişi birkaç schengen ülkesine tek seyahatte geçiş yapabilir. Örneğin: Hollanda-Almanya-Fransa-Hollanda. Schengen'e üye olan ülkeler arasında seyahat için tek girişli vize yeterlidir. Kişi Schengen alanından ayrıldığı takdirde tek giriş-çıkış vizesi artık Schengen alanına girmek için geçerli değildir. Eğer birden fazla Schengen üye ülkesine giriş-çıkış yaparak seyahat etmeyi ve Hollanda’yı birden çok defa ziyaret etmeyi planlıyorsanız çok girişli vizeye başvurabilir, vizenizin geçerlilik süresi boyunca birden çok defa ziyaret gerçekleştirebilirsiniz. Çok girişli vizeye başvururken lütfen seyahatle ilgili evraklarınızı ayrıntılı ve en kapsamlı şekilde hazırlayınız. Vizenin geçerlilik süresi ve giriş çıkış sayısı ile ilgili karar Hollanda Büyükelçiliği’ndeki veya İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu’ndaki yetkili kişiler tarafından verilir.

Başvurunun reddedilmesi halinde yaptığım ödemeleri geri alabilir miyim?

Vize ücreti, başvurunun değerlendirilmesi için ve hizmet ücreti ise idari masrafların karşılanması için ödenmektedir. Ücretlerin ödenmesi vizenin verileceğini garanti etmemektedir ve bir başvurunun reddedilmesi halinde vize başvuru ücretleri iade edilmeyecektir.

Başvurumun sonuçlarını nasıl kontrol edebilir?

Başvuru sonucu Vize Başvuru Merkezi çalışanlarına bildirilmemektedir. Bilgi başvuru sahibi ve Konsolosluk yetkilisi arasında kalmaktadır. Pasaportlar mühürlü zarflar içinde Merkeze iade edilmektedir. Pasaport numarasını ve doğum tarihinizi girerek, başvurunuzun durumu hakkında bilgi alabilirsiniz.

Pasaport teslimatı için kurye hizmetini tercih eden başvuru sahipleri için ilgili bilgilere UPS internet sitesinde bulabilirsiniz.

Başvuru yaparken eski pasaportumu göstermek zorunda mıyım?

Göstermeniz son derece yardımcı olacaktır. Eski pasaportunuz daha önce yaptığınız yurtdışı seyahatlerini (örneğin, Schengen, UK, İsviçre, Kanada, ABD) gösteren vizeler içeriyor ise, yenileme yaptığınızda pasaport ofisi tarafından size iade edilmesini isteyebilirsiniz. Daha sonra bunu Hollanda başvurunuzu yaptığınızda yeni pasaportunuza ekleyebileceksiniz. Önceki yurtdışı seyahatlerinize dair böyle doğrudan kanıtlarını görmemiz bizim için son derece faydalıdır ve eski pasaport veya önceki vizelerin kopyalarınız görmemiz, sıklıkla, başvurunuzu çok daha hızlı bir şekilde tamamlamamızı sağlamaktadır.

Türkiye’de yaşayan yabancı ülke vatandaşı olmam halinde, ibraz etmem gereken başka belgeler mevcut mu?

Türkiye’de yaşamanız için oturma izninizi gösteren belgeyi ibraz etmeniz gerekmektedir. Oturma izni, vizenin son geçerlilik tarihinden sonra en az 3 ay daha geçerli olmalıdır.

Ne kadar sürüyor?

Vize başvurularınızın sonuçlanması ortalama yedi gün sürmektedir, bu süre yabancı uyruklu vatandaşlar için daha uzun olabilmektedir. Değerlendiren vize departmanın dönemsel yoğunluğu başvuru süresini etkiyelen diğer bir etken olabilir, bu nedenle vize başvurularınızı en az 15 gün öncesinden gerçekleştirmeniz önerilmektedir.

Vizeme kim karar veriyor?

Vizeyi onaylama veya reddetme kararı, Türkiye sınırları dışında bulunan Vize Değerlendirme Departmanı tarafından verilmektedir.

Vizem reddedilmesi halinde, ne zaman yeniden başvurabilirim?

Herhangi bir zamanda yeniden başvurabilirsiniz ve yeni başvurunuz kendi koşullarına göre değerlendirilecektir. Son reddedilmeden sonra koşullarınızda herhangi bir önemli değişiklik yok ise veya ret için nedenleri tespit edemiyorsanız, başvurunuz yeniden reddedilecektir. Başvurunuzda sahte belgeler kullanmadığınız sürece, önceki bir ret, sonraki başvuruların kendiliğinden reddedileceği anlamına gelmemektedir.

Yeniden başvuru yapmanız halinde, tüm başvuru sürecini baştan sona yeniden takip etmeniz gerekmektedir. İnternet sitemizde belirtilen adımları takip etmelisiniz.

Pasaportumu şahsen almak zorunda mıyım?

Pasaportu şahsen teslim almak zorundasınız. Ya da kurye hizmetimizden faydalanabilirsiniz.

Pasaport/belgeler bir kurye servisi ile iade edilebilir. Teslim sürecini hızlandırmak için, Başvuru Merkezi UPS Türkiye ile anlaşma yapmıştır; UPS Türkiye’nin neredeyse her yerinde kapınıza kadar kargoları teslim edebilmektedir. Bu hizmetin şuandaki ücreti Vize Ücretleri listesinde belirtilmektedir – opsiyonel bir hizmettir.

. Towntalk
remove_red_eye162

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur