Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Gent’te Yağmur Sensörleri Takılıyor.

Hashtag

Belçika’nın Gent şehrinde sadece yağmurlu havalarda, bisikletli sürücülerin yağmur altında fazla kalıp ıslanmamaları için, trafik lambaları bisikletliler için daha çabuk ve daha uzun yanacak.

Gent Belediye Başkan Yardımcısı Filip Watteeuw (Groen-Yeşiller), bu projeyi hayata geçirmek için teknik çalışmalara başlandığı bilgisini paylaşarak, yağmurlu havalarda bisikletlilere ve yayalara daha çabuk ve daha uzun yanacak trafik lamba sistemini uygulamak istediklerini açıkladı.

Bu uygulama ile yaya ve bisikletli sürücülerin yağmur altında daha az kalmaları ve daha az ıslanmaları hedef alınıyor. Fakat yağmurlu havalarda bu uygulama, otomobil sürücülerinin daha fazla beklemelerine sebep olacağından, uygulama için seçilen R40 ve Blaisantvest-Nieuwe wandeling kesişme noktalarında denemeler yapılacak.

Yaya ve bisiklet sürücü akışlarının çok olduğu noktalarda, öncelikli olarak trafik lambalarına, yağmura duyarlı sensörler takılacak. Bu sensörler yağmurlu havalarda 30 saniye daha fazla bir geçiş üstünlüğü verecek.

Filip Watteeuw, Hollanda’nın Rotterdam ve Apeldoorn, Danimarka’nın Kopenhag şehirlerinde başlatılan uygulamanın diğer şehirlerede yaygınlaştığı söyleyerek, Gent şehrindeki uygulamalardan iyi sonuç alınması durumunda, sensör sisteminin Gent şehrinde yaygınlaştırılacağını belirtti.

Yayalara ve bisikletlilere sadece yağmurlu havalarada 30 saniyelik daha hızlı bir geçiş üstünlüğü sağlayacak bu yağmura duyarlı sansörlerin maliyetinin ne olacağı hakkında bilgi verilmedi.

https://www.belemturktv.com

. Towntalk
remove_red_eye176

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur