Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Ağustos’ta 50 bine yakın İngiliz İstanbul’a gidecek

Hashtag

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonları arasında bulu­nan Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde İngilizlerin finale kalması, en çok Türk turizmine ya­rayacak. Bu iki kupada da finale kalan takımlar 14 Ağustos’ta Sü­per Kupa finali için İstanbul’a gele­cek ve 50 bine yakın İngiliz turisti de peşinden sürükleyecek.

Şampiyonlar Ligi’nde Liver­pool ve Tottenham, UEFA Avrupa Ligi’nde Arsenal ve Chelse’nin fi­nale kalması en çok Türkiye’ye yaradı. Bu iki maçın galiplerinin 14 Ağustos’ta İstanbul’da Süper Kupa finaline çıkacak olmaları turizmcileri de harekete geçirdi. Bu maç için 50 binden fazla İngi­lizin İstanbul’a gelmesi ve en az 60 milyon Euro’luk harcama yap­ması bekleniyor. Turizm sektörü temsilcileri ise daha fazla İngilizi çekebilmek için “sokak stadyum­ları” projesinin hayata geçirilebi­leceğini dile getiriyor.

İstanbul’da oynanacak olan Süper Kupa maçının turizme kat­kısını değerlendiren İstanbul Tu­rizm Derneği (ISTTA) Başkanı Ha­lil Korkmaz, şöyle konuştu: “Dün­yada spor turizmi hızla büyüyor. Bu rakam 200 milyar doların üze­rinde. Burada da aslan payını fut­bol kapıyor.

Kaynak: http://olaygazete.co.uk/avrupa-gundemi/agustosta-50-bine-yakin-ingiliz-istanbula-gidecek.html

. Towntalk
remove_red_eye290

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur