Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Evrensel Gazetesi için Londra’da dayanışma gecesi düzenlendi

Hashtag

Türkiye'de yayın hayatını sürdüren Evrensel Gazetesi için Londra’da bir dayanışma gecesi düzenlendi.

Kısa adı SPOT olan Türkiye Halklarıyla Dayanışma Kampanyası (Solidarity with the People Of Turkey) tarafından organize edilen geceye yabancı temsilcilerin de aralarında bulunduğu onlarca kişi katıldı. Gecede Evrensel’e destek mesajları verilen konuşmaların yanı sıra yemek ve içecek ikramıyla canlı müzik dinletileri de yapıldı.

Türk Kürt Toplum Dayanışma Merkezi’nde 10 Mayıs Cuma akşamı gerçekleşen dayanışma gecesine Demiryolu, Denizyolu ve Taşıma İşçileri Ulusal Birliği (RMT) Genel Sekreter Yardımcısı Steve Hedley, Avrupa Eğitim Sendikaları Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Christine Blower, Ulusal Eğitim Sendikası eski başkanı Louise Reagan, Silah Ticaretine Karşı Kampanya’dan Andrew Smith, Socialist Worker editörü Charlie Kimber ile Yazar Aydın Çubukçu ve tarihçi-yazar Erdoğan Aydın gibi tanınmış isimler katıldı.

“EMPATİ YAPIYORUM”

Gecede konuşan Socialist Worker editörü Kimber, Türkiye’de yaşanan basın özgürlüğü sorununa ilişkin görüşlerini dile getirip, Evrensel’i anlamak için empati yaptığını ifade ederek uluslararası desteğin verilmesi gerektiğini söyledi.

Evrensel Londra Temsilcisi Arif Bektaş ise dayanışma gecesini organize eden SPOT’a ve katılımcılara teşekkür ederek, bunun sadece Evrensel’e değil tüm dünyada ezilen emekçilere verilen bir destek olduğunu ifade etti.

MÜZİK ŞÖLENİ

Yapılan konuşmaların ardından canlı müzik performanslarını dinleyen katılımcılar halaylar çekti. Gecede yapılan hediye çekilişiyle de şanslı katılımcılara hediyeler dağıtıldı.

. Towntalk
remove_red_eye205

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur