Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD VATANDAŞLARINA YENİ KURALLAR GELDİ !!!

Hashtag

Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Departmanı Vatandaşlık konusunda dikkat edilecek yeni kurallar getirdi. İyi ahlaki karakterlerin ön planda tutan Amerika Birleşik Devletleri son yıllarda bazı güncel konulara dikkat çekti.

Bugün ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri , bir başvuranın vatandaşlığa kabul için iyi ahlaki karakter (GMC) şartını karşılamasını engelleyebilecek yasa dışı eylemlerle ilgili yeni kurallar getirdi. Vatandaşlığa geçiş için yasal süre boyunca yasa dışı bir fiil yapmaması yönünde kurallara uyulması gerektiğini aktaran Vatandaşlık birimi hapis cezası, fiilin ahlaki karakter üzerinde olumsuz bir şekilde yansıdığı tespit edilirse, başvuranı vatandaşlığa kabul edilemez hale getirebileceğini vurguladı

Daha önce, USCIS Politika Kılavuzu yasadışı eylemler hakkında kapsamlı bilgi içermiyordu. Vatandaşlık Kılavuzundaki bu güncelleme, USCIS hakemlerinin tekdüze ve adil kararlar almasını sağlamak için ek yasa dışı eylemler ve talimatlar sunuyor. GMC'yi yargı emsaline dayanarak etkileyebilecek yasa dışı eylemleri de tanımlamaktadır. Bu güncelleme USCIS'in yasadışı bir eylemin başvuranın GMC gösterip gösteremeyeceğine dair analizi üzerindeki etkisini değiştirmemektedir.

Sahadaki gözlemciler GMC yasasını ve yasadışı eylemleri düzenlemeyi uygulamak için kapsamlı eğitim alıyor. Hangi yasadışı eylemlerin bir başvuranın vatandaşlığa kabul edilmesini engelleyebileceğinin farkında olduğunu belirterek USCIS Politika El Kitabında, etki altında sürmek veya cezai hükümlerde yapılan ceza sonrası değişikliklerden sonra iki veya daha fazla mahkumiyetin GMC tespitlerini nasıl etkileyebileceğine dair ayrı bir politika yayınladı.

USCIS Direktör Yardımcısı Mark Koumans, “Göç ve Vatandaşlık Yasasında, iyi ahlaki karakterin vatandaşlığa geçiş için bir gereklilik olduğunu belirledi” dedi. “USCIS, ülkemizin yasal göçmenlik sistemini sadakatle yönetmeye kararlıdır ve bu güncelleme, ajansımızın karar vericilerinin ABD vatandaşlığı için uygunluğu belirlerken yasadışı davranışların iyi ahlaki nitelikte olmasına ilişkin tek ve adil kararlar almasını sağlamaya yardımcı olur.” dedi.

GMC'yi yasakladığını kabul eden yasa dışı eylemlere örnekler aşağıdakileri içerir, ancak bunlarla sınırlı değildir:

kefalet atlama;

banka sahtekarlığı;

kontrollü bir madde dağıtmak için komplo kurmak;

vergi dosyalamama veya vergi ödememe;

ABD vatandaşlığına yanlış iddia;

kayıtların tahrif edilmesi;

sahtekârlık;

sigorta dolandırıcılığı;

adaletin engellenmesi;

cinsel saldırı;

Sosyal Güvenlik sahtekarlığı;

yasadışı taciz;

oy vermek için yasadışı kayıt;

yasadışı oylama; ve

ABD ambargosunun ihlali.

Genel olarak, başvuru sahipleri vatandaşlığa kabul edilmeden önce ve Bağlılık Yemini alana kadar GMC halkı olduklarını ve olmaya devam ettiklerini göstermelidir. Yasal süre, ABD'nin daimi sakinleri için genellikle beş yıl, ABD vatandaşıyla evli başvuranlar için üç yıl ve ABD askeri hizmetine uygun olarak başvuran bazı başvurucular için bir yıldır.

USCIS görevlileri, bir fiilin yasadışı olup olmadığını ve bir başvuranın iyi ahlaki karakterini olumsuz yönde yansıtıp yansıtmadığını belirlemek için olay bazında analiz yapmaya devam etmelidir. Ayrıca söndürücü koşulların olup olmadığını da belirlemelidirler. Azaltıcı bir durum, yasa dışı eylemle ilgili olmalı ve yasa dışı eylemin komisyonundan önce veya çağdaş olmalıdır. Hakemlerin eğitimi bu genişletilmiş rehberliği yansıtacak şekilde güncellenecektir.

. Towntalk
remove_red_eye2937

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur