Hashtag
Eylül 2017 de Eğitim hayatına başlayana Bright Minds Dershanesi ilk dönemini başarılı bir şekilde tamamladı. Kaliteli ve nitelikli bir eğitim verme ve bu alanda daha iyi olanaklar şiarıyla eğitim hayatına başlayan Bright Minds, yaptığı dönem sonu çalışmalar ile bunu gösterdi.
Çocuklara eğitim vermenin yanında onları ödüllendirmek ve ayrıca aileleride başta İngiltere Eğitim Sistemi olmak üzere bir çok konuda bilgilendirme çabası içinde olan kurum, ilk dönem çalışmaları ile bu farkını gösterdi. Geniş eğitim planın yanında aynı zamanda sadece vasıflı ve eğitim sistemi içinde yer alan öğretmenler ile çalışan Bright Minds Dershanesi her anlamda farklı bir yaklaşım ile ailelerden ve çocuklardan büyük beğeni topluyor.
Okul, aile ve çocuk üçgeninin büyük önem taşıdığının altını çizen Bright Minds Yöneticisi Oktay Şahbaz, bu üçgenin daha iyi çalışması için hem çocuklar hemde aileler ile çalışmalar sürdüklerini dile getirdi. Bu anlamda sadece bu hafta için üç örnek vererek çalışmalarından bahseden Şahbaz, bu tür çalışmaları her dönem yapmayı planladıklarını söylediler.
İlk çalışma Veli Bilgilendirme Toplantısı oldu
Bright Minds Dershanesi tarafından organize edilen “Veli Bilgilendirme Toplantıları”nın ilki 14 Aralık Perşembe günü The Urswick School, Paragon Road, London, E9 6NR adresinde gerçekleşti. Yaklaşık iki saat süren toplantıda eğitimci Oktay Şahbaz, Zübeyde Aydemir, müdür Richard Brown ve Güneş Demir konuklara bilgilendirme sunumları yaptılar. Toplantıda ailelerin merak ettiği “İlkokul eğitiminde nelere dikkat etmek gerekiyor? İlkokul sonu SATs sınavlarında ne tür değişiklikler oluyor? İlkokulun kritik yılları hangisi? Ortaokullarda ne tür değişiklikler oluyor? Sınav sistemindeki değişiklikler çocuk için ne anlama geliyor?” başlıklı konular ele alındı.
İlk konuşmayı yapan eğitimci Oktay Şahbaz “Bright Minds Eğitim Merkezi olarak bir ilke adım atarak, Türkçe ve Kürtçe konuşan toplum için önemli bulduğumuz eğitim seminerleri serimize, ‘İngiltere’deki eğitim sistemini daha iyi tanıyalım’ adlı ilk çalışmamız ile başlıyoruz. Yıl boyunca yapacağımız bu seminerlerle eğitim sisteminden internet güvenliğine, sınav stresinden üniversite seçimine birçok konuda bilgi vermeye çalışacağız” dedi.
İkinci olarak sözalan eğitimci Zübeyde Aydemir kronolojik sıraya göre başlattığı sunumunda, kreşlerdeki hizmetin her iki ebeveyn de çalışıyorsa 30 saate çıkarıldığını ancak bunun da belediyeden belediyeye değiştiğini belirtti. İngiltere`deki sınıflarda maksimum 30 öğrencinin bulunduğunu ve bunların içinde de bir ile iki arasında özel eğitime muhtaç öğrencilerin olduğunu vurgulayan Aydemir, ancak bu rakamların yükseltilmesinin de tartışıldığını belirtti. Aydemir, “1988 yılından bu yana ulusal müfredat uygulanıyor ve sürekli değişiklikler yapılıyor, 5 ile 16 yaş arası çocukların eğitiminde ulusal müfredatın takip edilmesi zorunlu” olduğu belirtildi. Daha sonra sene sonunda seviye belirleme sınavındaki desğişiklerden bahseden Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: “6. sınıfta SATs sınavına oturan öğrencilerin en azından “Level 4 B” alması gerekiyordu. Level 4,3,2 vardı ancak bunları aileler anlamadığından kaldırdılar. Şimdi terimleri daha anlaşılır. Bunların yerini “Working towards expected standard”, “Working at expected standard” veya “Working at greater depth within the expected standard” gibi başlıklarlar olduğu belirtildi. Bunlarında da özetle bize öğrencinin olması gereken seviye, seviyenin üstü ve altını gösteriyor olduğunu değinen Aydemir, ailelerin bu sistemi daha iyi anladıklarını söyledi. SATs konusunda son olarak başka bir değişikliğin ise sınavlarda sonuçlar verilmesi olduğu ve artık çocukların aldıkları tam puanları aileler tarafından görebiliyor olduğu ve her çocuğun alması gereken taban puanın 100 olduğu söylenildi. Konuşmasına ilkokullardaki bir başka değişiklik olan 1. sınıfta “Phonics Screening Check” sisteminin getirilmesi ile devam eden Aydemir, uygulamanın çocuklara kelimeleri heceleyerek okudukları ve kendilerine verilen 40 kelimenin yarısının gerçek kelime olmadığı belirtilerek devam edildi. Öğrencilerin bu heceleri birleştirerek doğru kelimeyi bulmasının beklenildiğini söyleyen Aydemir, sözlerine şöyle devam etti “Bu sınavdan geçemeyenler 2. sınıfta tekrar aynı sınava tabi tutuluyorlar. Haziran ayının ilk haftası yapılan sınavın bir de istisnaları var. Örneğin özel eğitim gören çocuklar, konuşma güçlüğü çekenler ve ülkeye yeni gelmiş ve bir yıldan fazla okul tecrübesi olmayanlar bu sınava girmeyebiliyor” dedi.
Zübeyde Aydemir’in sunumundan sonra söz alan okul Müdürü Richard Brown, on sene önce bu okulda göreve başladığında öğrencilerin başarılı olmadıklarını, onlara ne olmak istediklerini sorduğunda bir çoğunun “futbolcu” dediğini söyleyerek şöyle sürdürdü: “O günden bu yana çok iyi gelişmeler kaydettik. Oldukça başarılı öğrencilerimiz var ve hepsinin de gelecek için güçlü amaçları var. Artık bütün öğretmenlerin onlardan beklentileri çok yüksek. Size önerim ortaokulu seçerken çok dikkatli olun ve beklentilerinizi yüksek tutun.” dedi.
Yine aynı okulun 13. sınıfına devam Olga Arslan, deneyimlerinden bahsederek nasıl başarılı bir öğrenci olduğunu katılımcılar ile paylaştı. Türkiyeli bir ailenin çocuğu olan Olga 9. sınıfa kadar başka bir okulda okuduğunu ancak eğitiminin iyi olmadığını ve kendisinden beklentilerin az olduğunu düşündüğünden, okul değiştirerek Urswıck okuluna geldiğini söyledi. Olga okulda hep daha yükseğini hedeflediğini, daha çok çalıştığını ve evde oturup ev işleri yapmanın ona göre olmadığını anlattı. Ayrıca bu sene Cambridge Üniversitesi`ne başvurduğunu, onlardan cevap beklediğini ve gelecekte avukat olmak istediğini söyledi. Veliler için oldukça yararlı geçen toplantının son bölümünde uzmanlara tek tek sorular yöneltilerek cevapları alındı.
Dönem sonu reporlar ve velilere çocukların gelişimi hakkında bilgi verme
İlk dönem çalışmalarını 16 Aralık, Cumartesi günü ile tamamlayan Bright Minds Dershanesi, aileler için ikinci çalışmasını aynı gün gerçekleştirdi. Çocukların gelişimleri konusunda bilgi almak isteyen ailelere öğretmenlerin doldurduğu reporlar sunulurken, aileler ayrıca eğitmenler ile ders sonrası bire bir görüşme fırsatı buldu. Çocuklarının eğitimi konusunda bilgi alan aileler çocuklarının gelisiminden memnun olduklarını dile getirdiler.
Çocukların okullarında aldıkları raporlara benzer bir rapor şeklini her öğrenciye dağıtan Bright Minds dershanesi yöneticileri, çocukların sınıftaki çabasından, işledikleri konulara ve bu anlamda gösterdikleri ilerlemeye kadar bilgiler ailelere sundu. Bunun yanında her öğrenci için hedefler verilerek önümüzdeki dönem ilerlemeleri konusunda tavsiyelerde bulundular. Ailelere bu raporlar her dönem sonunda verilerek bilgilendirelecek.
Motivasyon Yükselten Öğrenci Ödüllendirme
Öğrencileri ödüllendirmenin bir motivasyon metodu olduğunu düşünen Bright Minds Yöneticileri, bu anlamda öğrenciler için dönem sonu suprizler yaparak onları ödüllendirdiler. Bright Minds bünyesinde eğitim alan yaklaşık yüz öğrenciye yeni yıl kartı ve ufak hediyeler dağıtan Bright Minds yöneticileri, bunun yanında yaptıkları çekiliş ile öğrencilerin yüzlerini güldürdüler.
İlkokul ve ortaokul öğrencileri için yapılan iki ayrı çekiliş ile öğrenciler bisiklet, kulaklık ve istedikleri mağazalarda harciyabilecekleri kuponlar kazandılar. Bir çok öğrenci büyük sevinç yaşarken kazanamayan öğrenciler bir sonraki çekilişte şanslarını arttırmak için çalışacaklarını söylediler.
Son 2 hafta içinde yaptığı bu çalışmalar ile birinci dönemini tamamlayan Bright Minds Dershanesi, ikinci dönemde özellikle sınav hazırlığı konusunda bir çok calışmalaya yer vereceğinin altı çizildi. 11. Sınıf öğrencilerin yapacağı GCSE ve ilkokul 6. Sınıf öğrencilerin yapacağı SATs sınavlara hazırlık yanında, değişik sınav teknikler hakkında çalışmaların yapılacağı Bright Minds Dershanesinde, ayrıca sınav stresi konusunda öğrenciler ve aileler bilgilendirelecek.
Bright Minds Dershanesi hakkında bilgi almak isteyen aileler aşağıdaki iletişim bilgileri aracılığıyla irtibata geçebilir.
Tel: Oktay Sahbaz: 07516 873 596
Tel: Gunes Demir: 07516 856 342
E-mail: <a href='mailto:[email protected]'>[email protected]</a>
Internet Sitesi: http://www.bminds.co.uk
Yada https://oktaysahbazbm.wordpress.com/
Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.
Hesap oluştur