Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DE HUKUMET KAPANDI

Hashtag

Trump’ın başkanlığındaki ilk yılında, maaşlar ödenemediği ve bütçe onaylanmaması sebebi ile ABD’de hükümet kapandı.

NE OLACAK?

Hükümet, harcama bütçesine sahip olmadığı için harcama yapamayacak. Bu da bazı kamu kurumlarının geçici olarak kapanması anlamına geliyor. Binlerce çalışan bu süre zarfında maaş alamayacak. Toplamda 2 milyon federal personelden yüzde 40’ının ücretsiz izinli olarak evlerine gönderilme olasılığı bulunuyor.

Krizin bir hafta sürmesi durumunda, ABD ekonomisine maliyeti 10 milyar doları geçecek.

En son 2013 yılında, Barack Obama döneminde yaşanan krizin uzama süresine bağlı olarak gazilik ve emeklilik ödemelerinin ertelenmesi, ABD içinde vize ve pasaport işlemlerinin yapılamayacağı öngörülüyor.

Kamuda hava trafik kontrolü ve gıda denetimleri gibi zorunlu kabul edilen çalışmalar devam edecek. Güvenlik güçleri, itfaiye, Ulusal Orman Hizmetleri Başkanlığı, sağlık, posta çalışanları işlerine devam edecek. Savunma Bakanlığı, askeri üniformalı personelin normal çalışmasının devam edeceğini bildirdi. Ancak sivil personelin birçoğundan evde kalmaları istenecek.

Donald Trump’ın başkanlığı bir yıl önce bugün başlamıştı.

. Towntalk
remove_red_eye282

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur