Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Belçika artık düğün fotoğraflarını bile görmek istiyor!

Hashtag

Avrupa genelinde artan ırkçılık, yabancı düşmanlığı, aşırı sağcı popülist söylemlerden en fazla etkilenen ülkelerden biri olan Belçika'da, aile birleşimi yoluyla ülkeye gelmek isteyen Türk kökenli vatandaşlara yönelik engeller artıyor.

Belçika'da özellikle 2011-2016 yıllarında bu alanda yapılan yasal düzenlemelerin, Belçika'daki Türk kökenli vatandaşların haklarına ciddi kısıtlamalar getirdiğini ortaya koyuyor.

Belçika Türk Dernekleri Başkanı Rıfat Can, aile birleşimine ilişkin Belçika yasalarında gerçekleştirilen değişikliklerin yeni gelmek isteyen kişileri engellemeyi amaçladığını söyledi.

ÜLKEYE GİRDİKTEN SONRA DA SIKINTI ÇEKİYORLAR!

Başvuru yapan bireylerin vize alma süreçlerini, gelirlere ilişkin düzenlemeler ile kişiler hakkında yürütülen soruşturmaların zaman zaman çok uzun sürmesinin zorlaştırdığına dikkati çeken Can, kişilerin Belçika'ya geldikten sonra da sıkıntı çekmeye devam ettiğini anlattı.

Can, aile birleşimi yoluyla Belçika'ya gelen kişinin zorunlu olarak uyum kurslarına gitmesi gerektiğini, bu kursa gitmeyen kişilere yüksek miktarlarda cezalar kesildiğini ifade etti.

4 YILDIR EŞİNİ GETİREMİYOR

Belçika'da yaşayan Süleyman Özcan, 4 yıldır evli olduğu eşini Belçika'ya getiremediğini, aile birleşimini gerçekleştiremediği için mağdur olduğunu söyledi.

Aile birleşimi için 3 defa başvuruda bulunduğunu dile getiren Özcan, "Başvuruma 3 kere ret cevabı geldi. Düğün, balayı fotoğrafı gibi ek belgeler istediler, bunları sunamadığım için resmi olarak evli olmama rağmen sahte evlilik yapmakla itham ediliyorum." dedi.

Geçen yılın ağustos ayında eşi Ümmühan Yılmaz'ı Belçika'ya getirmek için başvuru yapan Serkan Yılmaz ise başvurusunun hala sonuçlanmadığını, avukatlarının süreç hakkında bilgi edinmeye çalıştığını ancak başarılı olamadığını kaydetti.

Eşi ve kendisinin başvuru için tüm şartları karşıladığını kaydeden Yılmaz, "Bu süreç, psikolojik olarak çok yıpratıcı. Belgelerimiz tam, hiçbir şekilde bilgi alamıyoruz. Sürecin ne kadar daha uzatılacağını bilmiyoruz. Yeni bebeğimiz oldu, eşim ve oğlumu Türkiye'de bırakıp gelmek zorunda kaldım." diye konuştu.

AİLE BİRLEŞİMİ İÇİN ŞARTLAR AĞIRLAŞTIRILDI

Belçika'da yaşayan Türklerin, evliliklerinin ardından eşlerini ülkeye getirebilmesi için birtakım şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Başvuru yapanları zorlayan ilk husus 2011 yılında yaş sınırındaki değişiklikle ortaya çıkıyor. Mevzuat değişimi sonucu aile birleşimi başvurusu yapan eşte aranan 18 yaş şartı, 21'e yükseltildi.

Öte yandan, başvuru yapan kişinin gelirinin asgari Sosyal Uyum Ödeneği'nin en az yüzde 120'si oranında olması şartı da mevzuata eklenen maddeler arasında yer alıyor.

Aile birleşimi için 2017 yılı itibarıyla başvuran eşte aranan düzenli gelirin en az bin 428 avro olması şartı koşuluyor. Belçika'da yaşayan eşin kazancının belirlenmesinde geçici iş sözleşmesi, deneme süresinde elde edilen gelirler ile sosyal çalışmalardan kaynaklanan gelir, aile yardımı, genel işsizlik maaşı ve eğitimi tamamladıktan sonra iş buluncaya kadar verilen bekleme maaşının da kapsam dışı tutulması, başvuru yapan kişinin karşılaştığı engelleri arttırıyor

. Towntalk
remove_red_eye324

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur