Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Belçika Suudi Arabistan’a kadın büyükelçi atayan ilk ülke oldu

Hashtag

Belçika, Suudi Arabistan’a kadın büyükelçi gönderen ilk ülke olarak, insan hakları ihlalleriyle öne çıkmış petrol zengini bir otokrasi tarafından yönetilen ülkeye görünür bir şekilde nispet yaptı.

Belçika televizyonu VRT’ye göre, şu an Birleşik Arap Emirlikleri’nde görev yapan Dominique Mineur, önümüzdeki yaz başkent Riyad’a geçerek büyükelçilik görevini devralacak.

Ülkenin koyduğu kısıtlamalara göre, çalışmasına izin verilen Suudi kadınların erkekler ile aynı ortamda bulunmalarına izin verilmiyor. Yalnız başına gezinmek için ise erkek bir “muhafızdan” imzalı izin almak zorundalar.

Belçika’nın, kadın haklarının gözetilmediği İran’a da Veronique Petit adlı bir kadın büyükelçi atanacağı konuşuluyor. İran’daki kadınlar, işçi piyasası ve mühendislik, fen gibi akademik alanlarda erkeklerden daha çok katılım göstermelerine rağmen, başlarını kapatmaya zorlanıyor ve ülkenin adalet sisteminde haksız muameleler ile karşı karşıya kalıyorlar.

Birleşik Krallığın, Suudi Arabistan’a yaptığı büyükelçi atamalarını hep erkekler arasından yaptı. Şu anki büyükelçi, Simon Collis, 2016’da Müslüman oldu ve hac ibadeti yapan ilk Birleşik Krallık büyükelçisi oldu.

. Towntalk
remove_red_eye246

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur