Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRKSE UNİE BRÜKSEL'DE İFTAR VERDİ

Hashtag

Kısa adı Türkse Unie olan Belçika Türk Dernekleri Birliği, idareci, personel ve Brüksel'deki üye derneklerin temsilcilerine bir iftar yemeği verdi.

Brüksel'in seçkin mekanlarından Lale Pide'de düzenlenen iftar buluşmasına Schaerbeek Belediye başkan yardımcıları Sadık Köksal ile Sait Köse'nin yanı sıra Evere Belediye meclis üyesi Belma Tek de katıldı.

Belçika Türk Dernekleri Birliği başkanı Rıfat Can, İftar öncesinde bir selamlama konuşması yaparak davetlerine katılımlarından dolayı dernek yöneticilerine teşekkür etti. Başkan Can yaptığı konuşmada " Belçika Türk Dernekleri Birliği olarak amacımız, İnsanımıza, derneklerimize yardım ve destek olmaktır. Brüksel'deki hizmet binamızda tamir ve tadilat işlemlerimiz hâla sürmektedir.Bu yüzden bu yıl iftar yemeği proğramımızı dar kapsamlı tutmak zorunda kaldık. Hizmet binamızdaki tamiratlar bittiğinde daha geniş katılımlı, hem Belçikalı hemde Türk yetkililerle birlikte olmayı planlıyoruz." diyerek herkesin Ramazan-ı şerifinin mübarek olmasını ve önümüzdeki Cuma günü idrak edilecek Ramazan Bayramını tebrik etti.

Schaerbeek Belediye başkan yardımcıları Sadık Köksal ise yaptığı kısa selamlama konuşmasında" Belçika Türk Dernekleri Birliği ve üye dernekleri başta olmak üzere sahada aktif faliyetler düzenleyen dernekleri belediye olarak destekliyoruz." diyerek herkesin oruçlarının kabul olmasını,herksein güzel bir bayram geçirmesi temennisinde bulundu.

Schaerbeek Belediye başkan yardımcısı Sait Köse Türkse Unie'nin kültürel etkinliklerin yanı sıra burada yaşayan Türk kökenli vatandaşların Belçika'ya uyumuna da büyük katkısının olduğuna vurgu yaptığı konuşmasında "Uzun yıllardır Türk toplumunun kültürel değerlerinin unutulmaması için faaliyetlerde bulunan Belçika Türk Dernekleri Birliği'ni ve başkanı Rıfat Can'a katkılarından dolayı teşekkür eder, herkesin Ramazan Bayramını kutlarım." dedi.

Yapılan konuşmalaredan sonra ezanın okunması ile birlikte iftar açıldı.

. Towntalk
remove_red_eye200

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur