Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Belçikalı Öğrencilerden Tehdit

Hashtag

Belçika'nın Brugge şehrindeki Mühendislik, Spor ve Sanat Okulu (KTA) öğrencileri yabancı öğrencilere saldırı tehdidinde bulundu.

Belçika'nın Brugge şehrinde yer alan Mühendislik, Spor ve Sanat Okulu (KTA) öğrencileri, resepsiyon dersi (OKAN) sınıfının yabancı kökenli öğrencilerini tehdit etti. Brugge kentindeki orta ve lise dengi KTA okullunda eğitim gören ve aşırı sağ eğilimli fikirlere sahip olan öğrenciler tarafından açılan özel Facebook sohbet grubunda yer alan mesajlarda, öğrenciler Felemenkçesi iyi olmayan öğrencilere özel ders veren OKAN sınıfına saldırma tehdidinde bulundu.

KTA Okul Sözcüsü Greet Verleye, "Öğrenciler arasında ırkçı faşist konuşmaları duyunca hemen polise verdik. Faşist zihniyetli öğrencilerin tehdidini çok ciddiye alıyoruz. Bir okul olarak, herkese hiçbir ayrım yapmaksızın hak ettikleri eğitimi vermek için çaba gösteriyoruz. Saldırı tehdidi alıyorsak, polisi aramamız doğaldır" dedi.

Savcının soruşturması üzerine sorgulanan 5 öğrenci serbest bırakıldı. Öğrencilerden birinin evinde silah ve askeri kıyafetler bulundu. Silah ve askeri kıyafetle poz veren öğrencinin daha sonra serbest bırakılması şaşkınlıkla karşılandı.

. Towntalk
remove_red_eye310

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur