Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA BİR İLK !!!

Hashtag

Türkçe Öğrenen Belçikalılarla Oluşturulan Türk Halk Müziği Korosu

Müzik Kulübü kurucusu-yöneticisi İsmail ERDOĞDU’nun ve Türkçe öğretmeni Semahat RESMİ’nin girişimleriyle Limburg Eyaletinde Türkçe dersleri takip eden, Türkiye’yle gönül bağı olan Belçikalı yetişkinlerle “Türk Halk Müziği Korosu” kuruldu.

Türk toplumunu, Türk Halk Müziği’yle buluşturan ve Türk çocuk – genç - yetişkin - kadın gruplarıyla Türk Halk Müziği koroları oluşturan, saz dersleri veren İsmail ERDOĞDU, şimdilerde “Belçikalılarla Türk Halk Müziği Korosu” kurarak Türk kültürünü Belçikalılara tanıtmaya devam ediyor.

Çoğunluğunu Hasselt-PCVO Moderne Talen’da Türkçe öğrenen Belçikalıların oluşturduğu

“Belçikalılarla Türk Halk Müziği Korosu”nun üyeleri, 07 Aralık 2018’de ilk kez bir araya geldi. Gözle görülür derecede heyecanlı ve meraklı oldukları göze çarpan koro üyeleri, İsmail ERDOĞDU’nun ve saz arkadaşlarının sıcak karşılamalarının ardından çaldıkları ve söyledikleri Türk halk müziğinden birkaç türküyü beğeniyle, keyifle dinlediler. Kendileri de türkü söyleyecekleri için mutlu olduklarını dile getirdiler.

http://gazeteturk.be

. Towntalk
remove_red_eye257

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur