Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Feribot ile Ukrayna’ya Gitmek

Hashtag

Araçlı feribot ile Ukrayna’nın tarihi yapısı ve sahilleriyle en ünlü şehri olan Odessa’ya gidebileceğinizi biliyor muydunuz?

Gayet hızlı ve kolay şekilde biletlerinizi alıp ister aracınızla ister araçsız feribot ile keyifli bir yolculuk yapabilir, yepyeni bir deneyim kazanabilirsiniz! Pandemi ile ilgili olan güncel bilgileri yazımızın sonunda bulabilirsiniz.

Rota ve Seferler?

Türkiye’den Ukrayna’ya gidebilmeniz için Sakarya’da limana ulaşmanız gerekiyor. Eskiden Haydarpaşa Limanı’ndan yapılan seferler şu an Haydarpaşa’nın kapalı olması sebebiyle Sakarya’dan yapılıyor. Sakarya Karasu’da başlayan yolculuk Karadeniz üzerinden ilerliyor ve Ukrayna Odessa’da son buluyor.

Bir hafta içerisinde karşılıklı ilerleyen seferler haftada iki gün şeklinde belirlenmiş. Sakarya’dan Salı ve Cumartesi feribot kalkarken, Odessa’dan Perşembe ve Pazar günü kalkıyor. Saatler değişebilir fakat şu an güncel bilgilere bakıldığında seferler saat 08.00 saatinde yapılıyor.

Daha detaylı ve her daim güncel bilgileri takip etmek için https://feribotlines.com/sakarya-odessa-feribot-bileti sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yolculuk Deneyimi?

Feribot ile Karadeniz semalarından ilerlediğiniz bu yolculuk tahmini 27 saat sürüyor. Ortalama olarak kesin 1 gün sürdüğünü söyleyebiliriz. Bu yolculuk sırasında kahvaltı, öğle ve akşam olarak üç öğün yemeğiniz de tamamiyle biletinize dahil şekilde veriliyor. 2, 3 ve 4 kişilik kabinlerde konaklayarak rahat bir yolculuk sürebiliyorsunuz. Yani süresi çok gözükse de yolculuğu rahat geçirmeniz için tüm olanaklar veriliyor.

Bilet Fiyatları?

Yetişkin biletinin güncel rakamı 180 euro. Eğer aracınızla beraber gidecekseniz araçtan araca değişiyor fakat binek araç ile 280 euro. Çocuk bileti 75 euro iken bebek bileti 10 euro.

Hangi Araçlar ile Feribotu Kullanabilirsiniz?

Bisiklet, motor, binek araç, minibüs ve otobüs ile feribot seyahatinizi gerçekleştirebilirsiniz. Elbette ki fiyatlar bu şekilde değişiklik gösteriyor.

Bisiklet 10, motorsa 80 euro. Binek araç ile daha önce de söylediğimiz gibi 280 euro. Minibüs 650 euro iken otobüs 950 euro. Tabii ki bunlar ek fiyatlar. Örneğin bir yetişkin ve bir otomobil şeklinde seyahatinizi yapacaksınız. O zaman 180 euroya ek olarak 280 euro ödüyorsunuz. Yani bir yetişkin ve bir otomobil bilet rakamı 460 euro oluyor. Eğer bir yetişkin ve bir bisiklet bileti alacaksanız 180 euro artı 10 euro, yani 190 euro oluyor.

Araçla ilgili Ukrayna’ya giriş içinse aracın ruhsat sahibi kişinin kesinlikle araçta seyahat eden kişiler içerisinde yer alması gerekiyor. Aracın kredi ile alınmış olması, ödemenin bitmemiş olması önemli değil. Sadece aracın ipotek vs gibi bir durum içermemesi gerekiyor.

Pasaport ve Vize?

Bu yolcuğu yapmak ve Ukrayna’ya giriş yapabilmek için herhangi bir vizeye ihtiyacınız yok! Vizesiz bir şekilde yurtdışı seyahatinizi gerçekleştirebiliyorsunuz. Burada önemli olan konu yeni çipli kimliğe sahip olmanız. Eğer yeni çipli kimliğe sahip değilseniz ne yazık ki yolcuğu gerçekleştiremiyorsunuz. Yeni çipli kimliğe sahip olmak içinse tek yapmanız gereken size en yakın nüfus müdürlüğünden randevu alıp kimliğinizi yeniletmeniz. Ayrıca pasaportunuzun da olması gerekiyor. Güncel olması yeterli.

Pandemi Dolayısıyla Olan Geçici Kriterler?

Eğer pandemi sürecinde Ukrayna’ya geçiş yapmak istiyorsanız sağlık seyahat sigortanız olmak zorunda. Şu anda ülkeye sadece Ukrayna vatandaşları ve Ukrayna’da oturma izni olan vatandaşlar giriş yapabiliyor.

Ukrayna’dan Türkiye’ye gelecek olan kişilerinse aynı şekilde Türkiye’de oturma izni olması ya da T. C vatandaşlığına sahip olması gerekiyor. Fakat Türkiye’ye girişte seyahat sağlık sigortası zorunluluğu bulunmuyor.

Ayrıca pandemi sürecinde sadece araçlı yolcu kabul ediliyor. Pandemi süreci bittiğinde normal düzene geri dönülecektir. Güncel bilgileri takip edebilmek için https://feribotlines.com sitesini sık sık ziyaret etmeniz önerilir.

Bu kısıtlamalar tamamiyle feribot ile ilgili olan kısıtlamalardır. Havayolu ve denizyolu şartları farklı oldukları için aynı kısıtlamalar bulunmuyor. Havayolu ile Ukrayna’ya gitmek istiyorsanız tercih edeceğiniz havayolu şirketi ile güncel bilgileri almanızı tavsiye ederiz.

. Towntalk
remove_red_eye4901

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur