Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Kanada’da Gıda Maliyetleri

Hashtag

Her konuda olduğu gibi gıda meselesinde de maliyetler kişiden kişiye, ihtiyaçlara göre değişir elbette.

Ortalama kişi başı aylık gıda maliyeti 300$ civarı diyebilirim.

Toptan gıda satış mağazaları ve A plus marketler arasında özellikle bazı ürünlerde inanılmaz uçurumlar oluyor. Bazı ürünlerde de piyasa değeri +-10 cent’lik farklarla satılıyor.

Şimdi diyeceksiniz o marketlerde damak tadımıza uygun ne var? Baştan söyleyeyim ben geldiğimde çok yaptım, siz yapmayın. Gördüğünüz ürünleri Türk ürünlerine benzeterek almayın. Sonunda büyük bir hayal kırıklığına uğruyorsunuz çünkü. Hiç kıyas yapmadan yerseniz heyecanlı oluyor. Yeni tatlara açık olmak her zaman iyidir bana göre. Kanada’da yaşamaya başladığınıza göre, Kanada’nın kendine has ürünlerini de deneyimleyin.

Bir de burada gerçekten her ürünün inanılmaz bir çeşitliliği var. Her şey o kadar güzel pazarlanıyor ki, alıp alıp yiyesiniz geliyor. Bu sebeple İlk başta da –“Aaa bunu da deneyeyim, şunu da alayım!” diyerek birkaç ayda 5-6 kilo aldım. Sonra baktım olmuyor “Yeni tatlar denemek” kısmının da hevesini aldım. Sıra elbette memleketimin güzel ürünlerini aramaya geldi.

Türkiye’den getirdiğim tulum peynirleri bitmeseydi belki yeni tatlar aramaya devam ederdim. Ama peynirlerin bitişi bir uyanış oldu adeta. Kanada’da yaşamak için peynir şart. Toronto’da çok çeşitte peynir var bu arada. Henüz Ezine bulamadım ama Tulum peynirine yakın bir peynir buldum. Yunanlar sağ olsun börek, peynir ihtiyacımızı karşılıyorlar.

Baklava ve dolma için aynı şeyi söyleyemeyeceğim 🙅🏻. Bir süre Toronto’nun meşhur Türk marketinden alışveriş yaptık. Fakat bize çok uzaktı ve her zaman gitmek kolay olmuyordu. O zamanlar arabamız da yoktu. Kanada’da yaşamak istiyorsanız, şunu unutmayın. Yüzölçümü büyük ülke ve haritadan bakınca, semtler birbirine çok yakın gözüküyor ama gitmeye kalkınca git git bitmiyor. Velhasıl Arap marketlerini keşfettik.

Arap marketlerinde simit bile var

Arap marketlerinde aklınıza gelebilecek her şeyi bulmak mümkün. Salça, bisküviler, çikolatalar, SİMİT, turşu, kasap sucuğu, helal et ve kıyma vb. Hatta bayağı bayağı Ege kırma zeytin bile var yani her şeyimiz tamam. Bir de hem çok daha uygun hem de yakın. Türkiye’ye kıyasla TL’ye çevirseniz de Türkiye’yle hemen hemen aynı fiyatlara satın alabiliyorsunuz.

Ayrıca No Frills dediğim Kanada menşeili marketler zincirinde birkaç Türk markasına denk geldim. Bunda gitgide Türk nüfusunun artması büyük bir etken elbette. Eğer Türk ürünleri olmadan Kanada’da yaşayamam diyorsanız, endişelenmenize gerek yok…

Valizim.com

. Towntalk
remove_red_eye1384

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur