Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Kanada’da Ev Bulmak ve Kanada Evlerinin Özellikleri

Hashtag

Kişi başı ortalama 500-600$ a ya oda ya da biriyle çıkacaksanız Kanada’da ev tutabilirsiniz.

Kanada’da kiralık 1 odalı apartman daireleri ortalama 900-1200$ arası.

Eğer condo (rezidans) dairesi kiralamak isterseniz 1400$’dan başlayan fiyatlarla değişiyor.

2 oda isterseniz de iki tip daire için 300’er $ ekleyebilirsiniz başlangıç fiyatlarına.

Bir de house denilen Amerikan tarzı bizim de villa diyebileceğimiz tarzda Kanada evleri var. Komple bir house tutmak maliyetli çünkü 3 ve üstü odaları var.

House’ların basement denilen kiler olarak yapılmış ama daireye dönüştürülmüşleri var. Onlarda da fiyatlar 600$‘dan başlıyor. Ortalama fiyatlar bu şekilde.

Ev giderleri yani elektrik,su ve doğalgaz genelde ‘house‘ tarzı Kanada evlerinde kiraya dahil oluyor. Yani “utilities included” diye geçer. ‘Apartman daireleri ve condo’larda‘ ise elektrik (hydro) hariç oluyor birçok yerde. Ama ısınma/doğalgaz (heat) ve su kiraya dahildir. Bu da “some utilities included” olarak geçmektedir. Evleri araştırırken bunları dikkate almanızı öneririm. Bir apartman dairesinde hydro ortalama olarak 50–60$ geliyor.

Bir de konuyla alakalı olarak nadir de olsa olabilecek bir şey söyleyeyim. İlk oturduğumuz dairede ev sahibimiz ısınmayı da elektriğe bağladığı için bize ayda en iyi ihtimalle 150$ geliyordu!😒 Kışın 300$’ ları gördük ne yazıkki… Ev tutarken ev sahibinize mutlaka sorun. Hatta imkanınız varsa potansiyel komşularınıza da danışmanızı tavsiye ederim.

Aslında Kanada evlerinin fiyatlarında bir anormallik yok fakat fiyat-performans dengesi ortalama Türkiye şartlarında yaşayanlar için biraz zorlayıcı. Şöyle ki; mesela her evde beyaz eşya adına fırın ve buzdolabı mevcut fakat bulaşık, çamaşır makinası ve davlumbaz değişken. Açıkçası benim Kanada’da yaşadığım en büyük zorluk evde çamaşır makinasının olmayışı. He belki alırım diyorsunuz ancak yasak! Evet çünkü evler çok eski yani Kanada’ya henüz Kentsel Dönüşüm eli değmediği için evlerde çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve davlumbaz tesisatı yok.

Valizim.com

. Towntalk
remove_red_eye1556

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur