Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Robocop’un Türk çizeri, ‘Out of the Woods’ ile yeniden dünya satış listelerinde

Hashtag

“Yarı insan-yarı robot” RoboCop’un çizgi romanını hazırlayarak dünya çapında tanınan Türk çizer ve akade­misyen Yrd. Doç. Dr. Meh­met Korkut Öztekin, yeni uluslararası projesi “Out of the Woods” ile dünya satış listelerine girdi.

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Özte­kin, Yeni Zelandalı, Brent Williams’ın kendi hayatından uyarladığı depres­yon ve anksiyete öyküsü “Out of the Woods”un çizimini tamamladı.

Suluboya tekniğiyle 3 yıllık bir ça­lışmayla tamamlanan kitap, e-ticaret platformlarında ilgi görürken Lond­ra’daki Çizgi Roman ve Karikatür Müzesi’nin arşivine girmeye de hak kazandı. Öztekin, konu hakkında su açıklamada bulundu:

“ Meşhur İngiliz yönetmen, yazar ve ressam Clive Barker’ın Brandon Si­eferd ile birlikte kaleme aldığı Hellrai­ser Projesi’nde çalıştıktan sonra çizgi roman formatında kağıda aktardığım RoboCop’un Last Stand-‘Son Direniş’ adlı serisini tamamladım. Bu çalış­mayla dünyanın farklı ülkelerinden güzel geri bildirimler aldım. Çizgi roman festivallerine davet edildim, sektörün önemli isimleriyle çalışma fırsatı yakaladım. Yabancı ülkelerden hakkımda ödevler, tezler hazırlayan öğrenciler oldu. Uluslararası dergi­lerde röportajlarım yer aldı. Dünya çapında çok güzel tepkiler aldım. Beni şaşırtan ve onurlandıran tepkilerdi.

Bana internet üzerinden ulaşan Brent Williams, depresyonla ilgili yaz­dığı kitap için çizim yapmamı teklif etti. Yazışarak bu projeyi 3-3,5 yılda tamamladık. Brent Williams, hayat öy­küsü üzerinden depresyon ve anksi­yeteyi yazmış. Öz yardım kitabı ola­rak tasarlamış, kendi hayatını model olarak ortaya koymuş. Depresyonu yaşayanlar ve yakınlarının geliştirebi­leceği özel tavırları anlatıyor. Çizim­lerini yaptığım bu kitap 27 Eylül’de Yeni Zelanda’da çıkış yaptı. Yavaş yavaş uluslararası platformda satışa başladı. Ana satış platformu Amazon. com oldu ve bir dağıtım şirketi ile an­laşma yapıldı. Avrupa, Kuzey Afrika, Uzakdoğu, Japonya, Çin, Hong Kong, Kuzey Amerika’da da satışa sunuldu.

Amazon.com adresinde en çok sa­tan grafik romanı ve manga, en çok satan biyografi ve tarihi çizgi roman ve en çok satan anksiyete ve fobi ki­tapları kategorilerinde liste başı oldu. 2018 yılında Türkçe çevirisiyle sa­tışa sunulacak.”

. Towntalk
chat_bubble_outline1
remove_red_eye212

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Tebrikler Meh­met Korkut Öztekin