Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Azerbaycan Ordusu ile İlgili ŞOK Karar!

Hashtag

Silahlı Kuvvetler fonksiyonu dışındaki görevlerin de yerine getirmesine yapılacak

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne ülkedeki siyasi istikrarı, kamu düzenini ve iç kamu güvenliği sağlamak tahsis edilir .

APA-nın melumatına göre, bu, yeniden tasarlanmış "Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri hakkında" yasa tasarısının 4. (Silahlı Kuvvetler temel görevleri) maddesinde yansıdı.

Maddede bildirilir ki, Silahlı Kuvvetler ülkede iç siyasi istikrarın, Anayasa yapısının, kamu düzenini koruma ve sosyal güvenliğin sağlanmasında iştiak ediyor.

Silahlı Kuvvetler fonksiyonu dışındaki görevlerin icrası için yapılması Milli Meclisin kararına göre yapılacaktır. Bu konuda "Silahlı Kuvvetler hakkında" yeni hazırlanmış kanun tasarısının 13. maddesinin (Silahlı Kuvvetler askeri mensupları tarafından askeri hizmet görevlerinin icrası) 13.3 üncü fıkrasında yer aldı.

Modern.az-ın melumatına göre, yeni yasa taslağında bildirilib ki, Silahlı Kuvvetler fonksiyonu dışındaki görevlerin icrası için yapılması ilgili yönetim organının önerisi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisin kararına göre yapılacaktır.

Not edelim ki, şu anki "Silahlı Kuvvetler hakkında" kanunun 2. maddesinde gösterilir ki, Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri kendi fonksiyonu dışındaki görevlerin icrası Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının önerisi ile Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Meclisinin kararıyla, celb edilebilirler.

Yasa tasarısı Milli Meclisin 15 Aralık keçrilecek oturumunda ikinci okuma tartışılacak.

. Towntalk
remove_red_eye312

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur