Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

şok haber "Azerbaycan'da bir yoksul bile kalmayacak "

Hashtag

" 2017 yılında ister ekonomik, ister çatışma açısından dünyada görülen gergin durumda bile Azerbaycan gelişme yolunu sürdürdü.

İlimiz başarıyla sona ermek üzere. Tabii ki, İlham Aliyev ve birinci Başkan Mehriban Aliyeva'nın ortak faaliyeti ve Azerbaycan hükümeti, ülkenin tüm personel potansiyelinin tam olarak başkanın görevlerini yerine getirmesi sayesinde bu başarılara ulaşılıp ".

Bunu APA-ya röportajında ​​Başbakan Yardımcısı, Mülteci ve Göçmenlerin İşleri üzere Devlet Komitesi Başkanı Ali Hasanov söyledi.

E. Hesenov bildirib ki, henüz 2008 yılında hükümetin raporunda Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, petrol sektörünün gelişmesi ile ilgili devlet programını hazırlanması konusunda görev verdi : "Devlet başkanı o zaman dedi ki, petrol fiyatı ne vaxtsa düşebilir. Başkan ödev verdi ki, petrol sektörünün gelişmesi ile ilgili devlet programı hazırlanacak. Hükümet bunu hazırladı ve başkanın yönetimi altında petrol sektörünün gelişimi başladı. Fikir verin, petrol fiyatı düştü, düzdür, belli çalxalanmalar oldu, ama Azerbaycan kendi ekonomik stabilliyini kaybetmedi. Çünkü petrol sektörü yavaş yavaş gelişti. Bugün ümumdaxili ürünün 60 faizden çoğu petrol sektörünün payına düşmektedir. Petrolün fiyatı 3-4 kez düştü, eğer başkan o zaman bunu yapmasaydı, görün, biz ne duruma düşəcəkdik? İnşallah,2 yıl sonra, 2020 yılında petrol bağımlılık sıfır durumunda olacaktır. Artık o yere gelip ulaşıyoruz ".

Başbakan Yardımcısı İlham Aliyev tarafından son 14 yılda Azerbaycan'ın gelişmesinin temin edildiğini kaydetti: "2020 yılına kadar Azerbaycan gelişmiş ülkeler arasında olacak. Başkanımızın etkinliğinde diğer stratejik yön yoksulluğun ortadan kaldırılması ile ilgilidir. Bugün yoksulluk sınırı 5 faizdirsə, stratejik yön 2020 yılında yoksulluğun sıfıra inmesi. İnşallah, 2020 yılında yoksulluk sıfıra inecek, Azerbaycan'da bir yoksul bile kalmayacak. Bu stratejik yönde çalışmalar başarıyla icra olunu r ".

. Towntalk
remove_red_eye332

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur