Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

"600 MİN MANATA 7500 faiz aldım" DEDİ- 3 milyon MANAT ÖDEDİ

Hashtag

Zimmetiyle suçlanan kişiler mahkemeye çıkarıldı. Musavat.com haber verir ki, Bakı Ağır Cinayetler Mahkemesinde mənimsəmədə suçlanan "Demir Bank" ASC-nin Bayıl şube eski müdürü Fereh reşadetli, xezinedarı Tamamgül Avşar ve bankanın mensubu Fariz Garayev'in cinayet işi üzre mehkeme prosesi sürdürüldü.

Hakim Afgan Haciyev'in başkanlık ettiği duruşmada Fariz Garayev sorguya çekildi.

Tanıklığını doğruladığını söyledi. Soruları cevaplayan F.Garayev ona Farah Rashadatly adına para verdi ve nakit verdi. Paranın birçoğunun F. Rashadatly'ye verildiğini söyledi.

Bir diğer sanık Tamgil Hanlarova, eski başkan Farah Rashadatli ile iyi ilişkilere sahip olduğunu söyledi: "Bankada bir hazinedim. Farah bir hanımefendi değil, kızkardeşi, arkadaşı, arkadaşıydı. Ya bizimle ilgili bir sorun yaşarsak. Hep çok iyi bir tutum içindeyiz. Para ödünç alıp almayacağını bilmiyorum "dedi.

Davanın kurbanı olan Sevda Halilova da ifade verdi. Azerbaycan'ın Uluslararası Bankada parası olduğunu söyledi.

Halilova, damadın bu paraları Demirbank'a yatırdığını kaydetti: "Kasem Tural Akhunov bize geldi. Bankanın faiz oranlarını kontrol etti. Bana Demirbank'ta bir toplantı yaptığımızı söyledi. Orada tasarruflar yapılabilir. Uluslararası Bankadan başka herhangi bir bankaya güvenmedim. Ama Tural beni ikna etti. Farah bizi tanıştırdı. İlk kez Firangiz'e kızımla gittik. Kendi başına 300 bin pound, kızım Firangiz için 150 bin dolar ve diğer kızım Gülnur Akhundova için 300 bin dolar koydum.

Birkaç ay faiz oranları aldım. Ancak gecikmeler vardı. Farah khanum bankada sorunlar olduğunu söyledi.

VIP servisim olduğunu ve servisi kullanmamı teklif ettiğini söylediler. Kabul ettim. Ve sonra ilgimi çekti. Ancak bir süre sonra tekrar sorunlar yaşandı. Yatırmam için Farah Han'a başvurdum. Ama bana parayı almamamı istedi. Birkaç günlüğüne Farhh ile iletişime geçemedim. Ne sıklıkta ofisine gittim? İlgi duyamadım. Farhah, son kez, tasarruflarımla faiz döndüreceğini söyledi. Bir süre sonra eşimle birlikte bankaya gittim. Yoktu. Farah'yı ofiste görmedim. Temas edildiğinde, yüksek miktarda para nedeniyle merkeze gitmesi gerektiğini söyledi. Merkeze gittik. Sizin adınıza bir depozito ödemediklerini söylediler.

Ondan sonra eşim ve ben Akhundov'larla ilgili sorunlar yaşıyorduk. Avukatlarımız aynıydı. Ardından avukatlar gitti. Merkez, paranın sizin adınıza alındığını söyledi, "dedi.

Khalilova, talebin bankanın mevduatlarının geri ödenmesi olduğunu söyledi.

Zererçeken onu da ekleyip ki, soruşturma sırasında Fereh reşadetli ile yüzleşmek isteyip: "Ben biliyorum ki, Fereh hanım soruşturmada deyib ki, kızım Gülnurun adına olan 300 bin lira emaneti kürekenim alıp. Sormak istedim Ama yapmadılar. "

Sevda Halilova ayrıca tasarrufları için aylık faiz oranlarını açıkladı. 600 bin manatlık için 7500 manat, 150 bin dolar 1150 dolar aldığını söyledi.

İttihama esasen F.Rəşadətli "Demir Bank" ASC-nin Bayıl şube eski müdürü görevinde çalışırken görevinden kullanılarak Əzizə Axundovaya ait 1 milyon 225 bin manatı ele geçirdi.

Akhundova bu tutarı bir banka mevduatı olarak koymak istedi. İddianameye göre, F.Rashadat, toplamı hileli belgelerle ele geçirdi.

İddianameye göre, F. Rashedli Bahruz Akhundov'u aynı şekilde aldattı. Böylece 800.000 manat ele geçirdi.

İtham Bildirgesi'nde yazılır ki, F.Rəşadətli aynı dələduzluq emelleri ile Aliyeva Pervanenin 400 bin, Gülnur Axundovanın 300 bin, Sevda Xelilovanın 300 bin, Firengiz Memmedlinin 150 bin dolarını, Ruslan Qasımovun 100 bin dolarını ele geçirdi.

F. suçlamadan kısmen suçlu diyor.

Bir diğer sanık Fariz Garayev ve T. Khansova, kısmen suçlu olduklarını söylüyorlar.

Not edelim ki, F. reşadetli Cinayet Mecellesinin 178.3.2-ci (deleduzluq, büyük miktarda işlenmesi), 179.3.2-ci (benimseme; büyük miktarda işlenmesi), 308 (görev yetkilerini kötüye kullanma) ve 313-cü (görev sahtekarlığı ), F. Garayev ve T. Khansov 308. madde (görev yetkilerinin kötüye kullanılması) ile suçlanıyor.

Sanıklar duruşmanın hazırlık duruşmasında tutuklandılar. Diğer durumlarda, ihtiyati tedbir olarak bir polis önlemi seçildi.

Ceza davasında 8 kurban var. İddianameye göre, bu kişilerden yaklaşık 3 milyon manat ele geçirildi.

. Towntalk
remove_red_eye613

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur