Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü

Hashtag

"31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü" nedeniyle İzmir'de etkinlik düzenlendi.

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü, System.String[] "31 Aralık Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Günü" nedeniyle İzmir'de etkinlik düzenlendi.

Azerbaycan Kardeşlik ve İşbirliği Derneği tarafından Konak polis evinde gerçekleştirilen programda konuşan Dernek Başkanı Asif Kurban, 31 Aralık tarihin Azerbaycanlılar açısından çok önemli bir gün olduğunu söyledi.

Dünyanın bir çok ülkesinde yaşayan 50 milyondan fazla Azerbaycan Türkü'nün bulunduğunu aktaran Kurban, "Türkmençay anlaşmasıyla Aras nehri sınır olarak kuzeyi Rusya'ya güneyi İran'a bırakılarak birbirlerine hasret kalan Azerbaycan halkı daha fazla sabredemedi ve Nahçıvan bölgesindeki sınır tellerini elleriyle parçalamak suretiyle birbirine kavuştu. Bugün Azerbaycan bu bayramı buruk kutlamakta çünkü topraklarımızın yüzde 20'si Ermenistan tarafından işgal edilmiş durumda." dedi.

Kurban, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki işbirliğinin daha da güçlendirilmesi arzusunda olduklarını ifade ederek, her iki devletin çıkarı için güçlerinin birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

. Towntalk
remove_red_eye298

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur