Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Bulgaristan’da iş kurmak istiyorum mu dediniz?

Hashtag

Profile image

Kevser

Sofia City Province

Bulgaristan’da iş kurmak istiyorum mu dediniz? Peki Bulgaristan’da ne iş yapılır? Hangi sektörlerde fırsatlar var?

Türkiye’ye yakınlığı, Türkçe dilinin yoğun kullanımı ve Komünizmin yıkılmasıyla birlikte ülkede birçok fırsat doğru. Ayrıca Bulgaristan‘da gerek kültürel gerekse yemek kültürü olarak büyük fırsatlar barındırıyor. Bunların yanı sıra inşaat sektörünün gelişmesi Avrupa Birliği’ne dahil olmasıyla birlikte yukarı yönlü hızlı bir ivme kazanmış durumda. Yani Bulgaristan bizler için gerçekten bulunmaz bir fırsatlar ülkesi…

Bulgaristan’da iş kurmak için gitmeden önce bilmeniz gereken bazı konulara da değinmek isterim. Öncelikle güvenlik konusu. Ülkeyi ziyaret ederken mümkünse aracınızla gitmemeye özen gösterin. Tabii aklınıza kötü şeyler getirmek için söylemiyorum ama dikkat etmenizde fayda var. Daha sonra da kalacağınız şehir ve otelleri hakkında detaylı inceleme yaparak rezervasyon konusunda da temkinli davranmakta fayda var.

Bulgaristan ayrıca vize konusunda da işadamlarının büyük sıkıntı yaşadığı konuların başında gelmekte. Bu yüzden öncelikle Şengen vize ile ülkeyi ziyaret edebilir piyasa araştırması yapabilirsiniz.

Bulgaristan’da iş kurmak isteyen küçük girişimciler için en iyi sektörlerden biri kafe bar restorant tarzı işletmeciliğidir. Ülkedeki kültürel yapı bu sektörlerde yatırım yapmak isteyenler için büyük fırsatlar barındırmaktadır. Bulgaristan’da küçük girişimcilerin en çok iş kurmak istediği konuların başında her ne kadar döner salonları gelse de. Bulgaristan’da dönercilik Arap kökenli vatandaşların himayesindedir. Kısa diyebileceğimiz bir sürede ülkede zincir haline gelen Alibaba Döner Salonları da buna bir örnektir.

Bulgaristan’da iş kurmak konusunda en çok tercih edilen şehirlerin başında Filibe (Plovdiv) gelmektedir. Plovdiv ayrıca Türk işadamlarının yoğun olduğu bir şehir olmakla beraber network yapmak isteyenlerin şehirde yer alan Brezilya Restoranı’nı ziyaret etmelerini tavsiye ederim. Ayrıca iş kurma konusunda da Plovdiv Konsolosluğu’ndan da destek alabilirsiniz. Gerek Türkiye’ye yakınlığı gerekse de Türk işadamlarının yoğunluğundan dolayı şehirdeki Türk yatırımları sürekli artmaktadır.

Türk yatırımcıların aslında yoğunlaşması gereken şehir başkent Sofya.

Ülkenin hem başkenti hem de en büyük şehri konumundaki Sofya diğer şehirlere nazaran daha gelişmiş, nüfus oranı sürekli artan bir şehir olmakla beraber turistlerin yoğun olduğu bir şehirdir. Bir araştırma yapmak için gideceğiniz şehirlerin başında yer almasını tavsiye ederim.

Küçük ve şirin Şehir Haskovo.

Türkiye’ye yakınlığı sebebiyle ve Bulgaristan Türklerinin yoğun olarak yaşadığı şehir de ufak yatırımcılar için fırsatlar barındırıyor. Şehirde döner konusunda yatırım yapılabilir. Hali hazırda 2 adet dönerci bulunan şehirde restoran ve hazır yemek konusunda ihtiyaç barındırmaktadır.

Ayrıca iş kurmak isteyenlerin listesine sahil kentleri Varna ve Burgas’ı da eklemelerinde fayda görüyorum.

. Towntalk
remove_red_eye1802

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur