Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Sofya Üniversitesine 10 milyon leva ve Tıp Fakültesine yeni bina sağlanacak

Hashtag

Profile image

Kevser

Sofia City Province

Sofya Sveti Kliment Ohridski Üniversitesi yönetiminin, Maliye Bakanı Vladislav Goranov ve Eğitim ve Bilim Bakanı Krasimir Vılçev ile gerçekleştirdiği görüşmeden sonra üniversitenin altyapısının bakımı için 10 milyon levanın yanı sıra Tıp Fakültesi için yeni bir bina sağlanacağı bildirildi.

Yüksek Yargı Kurulu’nun kullanımına verilen Aleksandır Stamboliyski Bulvarındaki binanın yerine üniversiteye Sofya’da Çerni Vrıh Bulvarındaki Tekstil Meslek Lisesi binası verilecek. Tekstil Meslek Lisesi ise Lozenets semtinde bulunan başka bir binaya taşınacak.

Böylece protesto kararı alınan Sofya Üniversitesinde yaşanan gerginlik yatıştırıldı. Bugün alınan karar muhtemelen Bakanlar Kurulu’nun Çarşamba günü yapacağı oturumda doğrulanacak.

Maliye Bakanı, ”Sofya Üniversitesi 1888 yılında kuruldu. Bu 230.kuruluş yıldönümü tekrar üniversiteye yardım elimizi uzatıp kullandığı altyapıya ilave yatırımlar için az miktarda olmayan yaklaşık 10 milyon leva tahsis etmemize bir vesiledir” dedi.

. Towntalk
remove_red_eye284

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur