Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Manolova, maden işçilerinin erken emeklilik hakkı için mücadeleyi kazandı

Hashtag

Profile image

Kevser

Sofia City Province

Başbakan Boyko Borisov ve Maliye Başkanı Vladislav Goranov ile görüşmesinin ardından Başbakanlık konutunda gazetecilere brifing veren Bulgaristan Kamu Denetçisi Maya Manolova,”2017 yılında üretime kapatılan maden ocaklarında çalışmış maden işçileri erken emekli olma hakkına sahip olacaklar” diye bildirdi.

Manolova, geçen yılın sonuna kadar maden işçilerinin emekli olabilmesi için maden ocaklarının kapatıldığı tarihte 45 yaş 6 ayı doldurmuş olmaları şartı olduğunu izah etti. Fakat 2017 yılının Aralık ayının başında yapılan yasal düzenlemelerle maden işçilerinin erken emeklilik hakkının elinden alındığını kaydeden Kamu Denetçisi, Borisov ile görüşmeden sonra düzenlemeden önceki şarta uyan çalışanlar için Ulusal Sigorta Enstitüsü (NOİ) tarafından verilen talimatlarla erken emeklilik hakkının uygulanmasına karar verildiğini belirtti. Böylece geçen yıl kapatılan maden ocaklarında çalışmış işçilerin emeklilik sorununun çözüldüğünü ifade etti.

Manolova, “Sayın Borisov, Sayın Goranov, NOİ Başkanı, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı anlayış gösterdiler ki, geçen yıl kapatılan maden ocaklarında çalışmış işçilerin emeklilik sorunu çözüldü” dedi.

Manolova, bu yıl içinde kapatılacak başka maden ocaklarında çalışan işçilerin de aynı sorunu yaşamaması için Meclise sunmak üzere gerekli kanun tasarılarını hazırladığını bildirdi.

Maliye Bakanı Vladislav Goranov, 2018 yılı Devlet Merkezi Yönetim Bütçesi Kanunu’nun kabulü ile Sosyal Güvenlik Kodeksi’nde yapılan değişikliklerin geriye dönük olarak uygulanmaması gerektiğini açıkladı. Bakan, 2017 yılında 169 maden işçisinin bu değişikliklerden etkilendiğini belirtti.

. Towntalk
remove_red_eye318

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur