Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Kırcaali bölgesinde tütün üreticileri Yunan tütününe yöneldi

Hashtag

Kirkovo (Kızılağaç) Belediye Başkanı Şinasi Süleyman, “Kırcaali bölgesinde tütün üreticileri, daha yüksek fiyat ödenmesinden dolayı ağırlıklı olarak Yunan tütünü yetiştirmeye başladı. Başlıca Yunanistan'da yaygın olarak yetiştirilen Katerini cins tütün ve basma tütünler yetiştiriliyor. Bu yılki alım kampanyasında bu cins tütünlerin fiyatı 9 levayı aştı. Yunanistan’da yetiştirilen tütün cinslerine yönelim son yılda yaygın olarak görüldü” diye yorum yaptı. Belediye Başkanı, bir kilo tütün fiyatının 9.20 levaya çıktığını belirtti.

Yüksek fiyata alınmasına rağmen yoğun olarak bu geçim kaynağından vazgeçiliyor. Bu yıl Kirkovo İlçesi’nde ancak 600 ton tütün üretildi.

Momçilgrad İlçesi’nde durum daha da dramatik. Ancak 28 kişi tütün üreticisi olarak kaydını yaptırdı. Bu yıl tütün üreticilerinin sayısı yarıya indi. Bu ilçede de üreticiler başlıca Katerini cins tütüne yönelim gösteriyorlar. Bu tütünün fiyatı 9,20 levaya yükseldi.

. Towntalk
remove_red_eye316

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur