Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Koç, ilk akıllı fabrikasını Romanya’da açıyor

Hashtag

104 milyon avro yatırımla hayata geçirilen fabrika Endüstri 4.0 konseptine uygun olarak inşa edildi.

Dijital dönüşüm için düğmeye basan Koç Holding ilk akıllı fabrikasını 104 milyon avro yatırımla Romanya’da hayata geçiriyor. Çamaşır makinesinde Avrupa’nın en büyük tesislerden biri olacak fabrika Endüstri 4.0 teknolojileriyle donatıldı.

Endüstri 4.0’ın Dijital Dönüşüm programının en önemli başlıklarından biri olduğunu belirten Koç Holding Üst Yöneticisi (CEO) Levent Çakıroğlu “Arçelik’in yeni kuracağı Romanya fabrikası, şirketin bu alandaki tüm bilgi birikimini yansıtan yeni nesil bir akıllı fabrika olacak. Ayrıca Çayırova’da kurduğu Atölye 4.0’la bu alandaki yetkinliklerini artırıyor” dedi.

Çalışmaların sadece bununla sınırlı kalmadığını ifade eden Çakıroğlu otomobil tarafında da dönüşümün devam ettiğini bildirdi. Çakıroğlu “Ford Otosan fabrikalarının dijital ikizini oluşturmak için KoçSistem’le çalışıyor.

30 binden fazla ekipman, binden fazla robot ve üretim kontrol sistemlerinden gelecek gerçek zamanlı verilerle, üretim planlaması, bakım planlaması ve operasyon yönetimi konularında hızlı ve etkin kararlar alınabilecek. Tofaş’ın çalışmaları da bu noktada öne çıkıyor. Çünkü Tofaş, sahip olduğu otomasyon yetkinliklerini tedarikçilerine aktarmak üzere, bizzat kendi mühendisleriyle eğitim, uygulama ve mentörlük desteği verirken, bu yıl 30 yan sanayi şirketini bu programa dahil etti” diye konuştu.

Sürücüsüz ve elektrikli araçlara doğru bir yöneliş olduğunu kaydeden Çakıroğlu, Koç Topluluğu olarak bu gelişmelere seyirci kalmayacaklarını vurguladı.

. Towntalk
remove_red_eye357

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur