Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Tika'dan Romanya'da 23 Okula 23 Türkçe Sınıfı

Hashtag

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), “Dobruca’da Her Okula Türkçe Sınıfı” projesi kapsamında Romanya’da yaşayan soydaşlarımızın daha modern koşullarda dil ve din eğitimi almalarını sağlamak amacıyla Köstence il merkezi ve ilçelerinde ilk ve orta öğretim düzeyindeki 23 okulda sınıfın tadilatını gerçekleştirip, modern ekipmanlarla donanımını sağladı.

Romanya'da 2016 yılında azınlık dili dersi eğitimi olarak 10 okulda birer Türkçe sınıfı oluşturan TİKA, 2017 yılında projenin ikinci etabında da Köstence İl Milli Eğitim Müfettişliği ile iş birliği çerçevesinde projeye devam ediyor. TİKA, Dobruca genelinde 23 okulda daha birer sınıfın tadilatının gerçekleştirilmesinin ardından toplam 33 sınıfı yazı tahtasından öğrenci sıralarına, kitaplıklardan bilgisayar ve projeksiyon cihazına kadar son derece modern ekipmanlarla donattı.

Tadilat ve donanımı sağlanan bu sınıflar, soydaş öğretmenler tarafından icra edilen Türkçe dil eğitiminin yanı sıra Müslüman azınlıkların almış oldukları din dersi eğitimleri için de kullanılıyor. Akıllı sınıflar sayesinde ise derslerin daha anlaşılabilir ve verimli hale getirilmesi ve bu sayede eğitim kalitesinin arttırılması amaçlanıyor.

. Towntalk
remove_red_eye244

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur