Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

100 MİLYON EUROLUK BÜKREŞ İHALESİNİ OTOKAR KAZANDI

Hashtag

Türkiye otomotiv endüstrisi, Avrupa’daki rekabetçiliğini bir kez daha sergiledi.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te, Belediye’nin yeni dönem ihtiyacı 400 toplu taşıma otobüsü için alınan ihaleyi Türk şirketi Otokar kazandı.

Finali Mercedes Benz ve Man ile birlikte kalan iki Türk şirketi Karsan ve Otokar arasında ipi göğüsleyen Otokar Europe şirketi oldu.

100 milyon euro değerindeki ihale, Türkiye otomotiv sanayi şirketlerinin uluslararası ihalelerde kazınılan en büyüklerinden biri oldu.

Otokar’ın bir Koç Holding şirketi olduğunu, Karsan’ın ise ailenin Damadı İnan Kıraç’a ait olduğunu hatırlatalım. Bükreş’te bir nevi Koç Holding’e ait Otokar, Vehbi Koç’un damadı İnan Kıraç’ın sahibi olduğu Karsan, ile kapıştı.

İhale sonuçlandı

Dünya devleri MAN ile Mercedes-Benz’in de yer aldığı 400 otobüslük ihaleyi Otokar Europe kazandı. İhale sonucunu Bükreş belediye Başkanı Gabriela Firea ilan etti. Bükreş Belediye Sarayı’nda yapılan ihale açıklamasında başkentin ihtiyacı olan 400 otobüsün Otokar’a ait Euro 6 normlarında olacağı belirtildi. Otobüsleri ihaleyi kazanan Otokar Europe ile Otokar Otomotiv şirketleri üreterek, teslim edecek.

İlk 100 otobüs bu yıl teslim edilecek

Belediye Başkanı Firea, ihalenin 100 milyon euronun üzerinde olduğunu açıkladı. Firea, ilk 100 otobüsün bu yılın yaz aylarında kadar trafiğe çıkacağını, diğer 300 otobüs için önümüzdeki yıl üzerinde anlaşıldığını da vurguladı.

. Towntalk
remove_red_eye332

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur