Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Gümrük Bakanlığı’ndan “Yolcular için Gümrük Rehberi” mobil uygulaması

Hashtag

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yurt dışına çıkan veya ülkemize gelen yolcuların beraberinde getirebileceği eşyaları rahatça görebileceği “Yolcular için Gümrük Rehberi” mobil uygulamasını yayınladı.

Mobil uygulama sayesinde ülke değiştiren yolcular, beraberinde vergisiz olarak neleri getirip götürebileceğini ve nelerin yasak olduğunu bu uygulamadan kolayca görebiliyor. Uygulama, yabancı turistlerin de kullanabilmesi için 5 farklı dil seçeneğine sahip. Uygulamanın ana ekranında “Ülkeye giriş” ve “Ülkeden çıkış” şeklinde iki seçenek bulunuyor. Sonrasında yolcular kategori seçerek hangi eşyaları vergisiz olarak gümrükten geçirebileceğini geriyor.

Yolcular sanal alışveriş sepetiyle, alışveriş listelerini oluşturarak muafiyet limitlerini aşıp aşmadığını kolaylıkla öğrenebiliyor. Uygulamayla kaçakçılık ihbarı da yapılabiliyor. Yolcular İçin Gümrük Rehberi" uygulamasını App Store ve Google Play'den ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

5 yabancı dilde bilgilendirme

“Yolcular İçin Gümrük Rehberi” mobil uygulaması Türkçe, İngilizce, Almanca, Arapça, Rusça dillerinde hizmet sağlıyor.

Sanal alışveriş sepeti

Uygulamada yer alan sanal alış veriş sepeti bölümünde, alış veriş listeleri oluşturularak muafiyet limitlerinin aşılıp aşılmadığı kolaylıkla incelenebiliyor.

Ayrıca uygulama üzerinden ücretsiz olarak kaçakçılık ihbarları da yapılabiliyor.

. Towntalk
remove_red_eye342

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur