Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İtalya’da yoksulluk ve genç işsizlik artıyor

Hashtag

İtalya'da yoksullukta artış dikkat çekiyor. Yaklaşık 4 milyon insan yoksulluk içinde yaşıyor.

Ayrıca 18 milyon kişi yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında. Son 35 yılda İtalya’daki gelir dağılımındaki eşitsizlik diğer OECD ülkelerinden daha fazla arttı.

Marco her sabah Milano’nun çeşitli pazarlarına ve süpermarketlerine gidiyor. Caritas Ambrosiana adlı yemekhanede yoksullara verilecek yemeklerde kullanılacak malzemeleri çöpe gidecek gıdalardan topluyor. Ama Marco ayrı bir dünya olan Milano’nun merkezine hiç uğramıyor. İtalya iki taraflı bir ülke ve Milano buna en güzel örnek. Şehrin bir tarafı büyük zenginlerle, diğer tarafı yoksulluk ve umutsuzluklarla dolu.

Euronews’un haberine göre 2008 ve 2012 yılları arasında Milano’da, yardım merkezlerinden kumanya ve yemek paketi isteyen insanların sayısı yaklaşık üçte bir oranında arttı. Ülke çapında, haftalık satın alınan gıdaların ortalama yüzde 25’i ise çöpe atılıyor. Bu her aile için yılda 1600 avro anlamına geliyor.

. Towntalk
remove_red_eye325

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur