Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

İtalya Seçimlerinden Koalisyon Çıktı

Hashtag

İtalya’da dün gerçekleşen genel seçimlerin ardından sandıkların yaklaşık yüzde 50’si sayılırken hiçbir parti ya da koalisyon tek başına hükümet kurmak için yeterli sayıya ulaşamadı.

İtalya'da dün gerçekleşen genel seçimlerin ardından sandıkların yaklaşık yüzde 50'si sayılırken hiçbir parti ya da koalisyon tek başına hükümet kurmak için yeterli sayıya ulaşamadı. Ülkede sandığa katılım oranı yüzde 73 olarak kaydedildi.

5 Yıldız Hareketi'nin zaferi

Seçimlere tek başına giren popülist 5 Yıldız Hareketi parti bazında en çok oyu kazandı. Senato ve Temsilciler Meclisi seçimlerinde yaklaşık yüzde 31 oy olan 5 Yıldız Hareketi hükümet kurma sürecinde kilit parti olacak. Kuruluşundan itibaren diğer partilerle yakınlaşmayı reddeden oluşum seçimler öncesi yeterli çoğunluğu ulaşılamaması halinde olası bir koalisyon ihtimaline sıcak bakabileceklerini belirtmişlerdi. Partinin 31 yaşındaki lideri Luigi Di Maio başbakan olursa İtalya tarihindeki en genç başbakan olacak.

. Towntalk
remove_red_eye337

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur