Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKADA OTURUM ALMA YÖNTEMLERİ

Hashtag

Belçika’da ikamet eden aile yaninda yasamak isteyenler Belçika Aile Birlesimi oturum izni basvurusunda bulunmalidirlar.

Belçika’ya vizeleriyle giris yapanlarin 8 gün içerisinde ikamet ettikleri adresin bagli bulundugu belediyeye Aile Birlesimi kapsaminda oturum izni basvurusunda bulunmalari gerekmektedir. Belediye yabancinin oturum izni taleplerini ve basvuru evraklarini güvenlik kontrolü için Belçika Yabancilar Dairesi’ne iletir. Belçika Yabancilar Ofisi (Office des étrangers) basvurunuzu kabul ederse, Belçika oturum izni basvurunuz onaylanir. Yabancinin oturum izni basvurusu Yabancilar Ofisi tarafindan reddedilirse kisiye ülkeyi terk etmesi için Ordre de quitter le territoire talimati verilir. Basvuru sahibi usulüne uygun olarak bu karara itiraz edebilir.

Belçika oturum izinlerinin süresi dolmak üzere olan T.C. vatandaslari vakit kaybetmeden bagli bulundugu belediyeye oturum iznini uzatmak için müracaatta bulunmalidir. Belçika oturum izninin yenilenmesi Belçika vatandasi olan kisiyle olan evliligin devam etmesine, ögrenimin devam etmesine, is sözlesmesinin devam etmesine baglidir.

Kisinin oturma izni talebini degerlendiren tek yetkili kurum Belçika Yabancilar Ofisi’dir (Office des étrangers). Yabancilar Dairesi Belçika oturum izni talebinizi onaylarsa, süresiz veya süreli oturma izni CIRE (beyaz kart) verilmektedir.

Belçika’da yasamak için ev kiralarken CIRE kartina sahip olup olmadiginiz teyit edilir.

. Towntalk
chat_bubble_outline3
remove_red_eye9043

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur
Profile

Mustafa Karharman

Belcikada isyerine ortak olsam oturum ve calisma izni alabilirmiyim

Yurt disinda yasamam istiyorum 24 yasindayim 0530 124 7500

Profile

Ahmed Zeyno Zeyno Zeyno

Belçika'da adres aldım belediye gitim ama 3 tane resim istedi dil bilmiyorum patronum getirdi ben adres diye biliyorum sonra da beni ortak yapmış ne olucak yardımcı olun lütfen