Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AMERİKA’DA PLASTİK KULLANIMI YASAKLANDI !!!

Hashtag

Çevreyi ve canlıları korumak için tek kullanımlık plastiklerin yasaklanmasına yönelik çalışmalar dünya genelinde hız kazanırken önemli bir yasaklama kararı da ABD'nin Seattle şehrinden geldi.

Şehir yönetimi 2008 yılında yürürlüğe giren düzenleme ile tek kullanımlık plastiklerin kullanımını yasaklamıştı. 10 yıl önce hazırlanan yönetmelik ile şehirdeki tek kullanımlık plastiklerin yerini alternatif ve geri dönüşümü mümkün malzemelerin alması hedefleniyordu. Buna karşılık plastik pipet ve çatal, tabak gibi mutfak malzemelerinin alternatifini bulmak zor olduğundan bu malzemeler yasağın kapsamının dışında tutulmuştu.

Şehir yönetiminin aldığı yeni karar ise bu muafiyeti ortadan kaldırıyor. Yani artık şehirdeki işletmeler tek kullanımlık plastik ürünlerin yerine alternatifler bulmak ve ürünleri müşterilere bu alternatifler ile servis etmek zorunda.

*** Yasağa uymayan işletmeler ise her aykırılık durumu için $250 ceza ödemek zorunda kalacak.

Tabi büyük işletmeler için bu cezanın pek de etkileyici olmadığı açık. Bu durumun farkında olan şehir yönetimi yeni düzenlemenin uygulandığı ilk dönemlerde farkındalığı artırmak amacıyla daha yüksek cezalar verilebileceğinin altını çiziyor.

Tabi Seattle şehir yönetiminin aldığı yasaklama kararı her gün 50 milyon civarında pipetin kullanıldığı ABD'de ne kadar etkili olur bilinmez ancak şehir yönetimi bu kararın ülkedeki diğer eyalet ve şehirlere de örnek olabileceği ve zincirleme şekilde benzer yasaklamaların gelebileceği düşüncesinde.

. Towntalk
remove_red_eye1205

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur