Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

ABD'DEKİ TÜRK MÜHENDİSLERDEN YENİ BULUŞ !!!

Hashtag

''DİŞ DOLGUSU TARİH OLUYOR''

Washington Üniversitesi’nde görevli olan Mehmet Sarıkaya’nın yanı sıra; Sami Doğan ve Deniz Yücesoy diş minesini onarıp çü­rükleri yok eden solüsyon ge­liştirerek bu alanda bir ilk ger­çekleştirdiler.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunan Washing­ton Üniversitesi’nde Malzeme Bi­limi Mühendisliği bölümünde gö­revli 3 türk kritik bir buluşa imza attılar.

Prof. Dr. Mehmet Sarıkaya ve beraberinde bulunan ekip içeri­sinde yer alan; Yrd. Doç. Sami Doğan ile Deniz Yücesoy diş çü­rüklerini ve sorunlarını tarihe gö­mecek yeni bir tedavi yöntemi ge­liştirdiler.

Söz konusu Türk ekip peplit adı verilen aminoasitten oluşan bir solüsyon üretimi yaptı. Solüs­yon diş minesini oluşturan doğal enzim kısacası; amelogeninin gö­revi görmekte. Buluşu yapılan so­lüsyon diş üzerine sürüldüğünde çürüğün yüzeyi kalsiyum ve fos­fat ile toplanarak mineleşme ya­pıyor.

Ayrıca buda dişin onarılma­sında büyük rol oynuyor. Yapılan ilk testlere göre solüsyonun çü­rük dişte 10 ile 50 mikrometre bo­yuttunda yeni mine oluşturduğu ifade edildi. Bu konuda araştır­macılar solüsyonun diş macun­larına konulması adına çalışma­larına hız verdiler.

Çürük tedavisinin fiyatlarının bu şekilde ucuzlamasına kesin gözüyle bakılmakta.

. Towntalk
remove_red_eye1167

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur