Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

TÜRKİSTAN'DA YAPILACAK KONUTLARA SINIRLAMA

Hashtag

Türkistan Eyalet Valisi Canseyit Tüymebayev başkanlığında eyalet merkezi Türkistan şehrinde düzenlenen “Türkistan Şehrinin Türk Dünyasının Kültür ve Manevi Merkezi Olarak Gelişmesi” konulu yuvarlak masa toplantısında şehrin sosyo-ekonomik, manevi ve kültürel gelişmesine ilişkin konular ele alındı. Toplantıya katılan tarihçiler, arkeologlar, mimarlar ve ressamlar Türkistan’ın gelişmesine ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Canseyit Tüymebayev, “Türkistan’ın dünya çapında önemi olan tarihi ve kültür merkezi olarak gelişmesi için “Kadim Türkistan” konsepti hazırlandı. Başlıca yönlerinden biri, turizm endüstrisinin geliştirilmesidir” diye konuştu. Eyalet Valisi, üç aşamada gerçekleştirilecek olan projenin 99,6 hektarlık alanı kapsadığını bildirdi. İlk önce Türk partnerlerinin inşa ettikleri caminin güney-doğusunda 61,8 hektarlık alanda etnik parkın inşa edilmesi öngörülmektedir. Bölgede turistler için elverişli koşulların sağlanması gerektiğini belirten Tüymebayev, yeni havalimanı, gar, otogar, otel ve kafeteryaların inşa edileceğini dile getirdi.

Vali Tüymebayev ayrıca, “Türkistan’da konutlar çok katlı olmayacak. Evler, Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’nden yüksek olmamalı. Türbe her taraftan görünmelidir. Evler Ortaçağ mimarisi stilinde inşa edilecek. Böylelikle ülkemizde hiç olmazsa bir şehrin tarihi görünümü olacak.” dedi.

Hoca Ahmet Yesevi ile ilgili son yıllarda birçok yayının çıktığını söyleyen Vali, Yesevi Müzesi’nin de inşa edileceğini bildirdi.

Canseyit Tüymebayev, Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in talimatı üzerine her bölgenin Türkistan’da birer bina (yapı) inşa edeceğini de bildirdi. Nitekim, Astana Şehir Valisi Aset İsekeşev Türkistan’da “Astana” parkını inşa etmeyi teklif etti.

. Towntalk
remove_red_eye270

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur