Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

AVUSTRALYA'DA Kİ GÖÇMENLERE UYARI

Hashtag

Vatandaşlık Bakanı Alan Tudge, çok fazla sayıda göçmene “daha Avustralya’ya ayak basmadan” kalıcı oturum verildiğini savundu.

Turnbull hükümeti döneminde göçmen sayısının 10 yılın en düşük seviyesine inmesi muhalefet ve işverenler tarafından eleştirilirken, hükümet daha da sert vize kurallarının getirileceğinin işaretini veriyor.

Avustralya geçen yıl 162,000 civarında kalıcı göçmen kabul etti-bu sayı yıllık 190,000 tavanının çok altında kalırken, son 10 yılın da en düşük alımı olarak kayıtlara geçti.

Alan Tudge, ülkeye gelenlerin yarısının Avustralya’da yıllarca geçici vizelerle kaldıktan sonra kalıcı vize aldığını, diğer yarısına ise “tam kalıcı oturum hakkının Avustralya’ya adım bile atmadan verildiğini” söyledi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da İngiliz yöneticilere hitap eden Tudge, “bu ideal olmayan, üzerinde düşünülmesi gereken bir durum” diye konuştu.

Kalıcı göçmenlerin üçte ikisini nitelikli göçmen vizeleriyle gelenler oluştururken, üçte birini bu kişilerin çocukları, anne babaları ve eşleri teşkil ediyor.

Bakan Tudge, yurtdışı başvurucuların bir “zorluk” teşkil ettiğini, zira “bireyler hakkında yurtdışından bilgi edinmenin bazen güç olduğunu” savundu.

Tudge: “Avustralya değerlerinin sorgulanmasında bir zayıflık var”

Göçmenlerin Avustralya vatandaşı olmadan önce bir değerler ifadesini imzalamaları gerekiyor, fakat Turnbull hükümeti uzun zamandır bu konuya daha sıkı bir yaklaşım getirilmesini savunuyor.

Tudge, “fakat bundaki zayıflık şudur ki, şu an kişileri imzaladıkları ifadeye karşılık değerlendirmede az sayıda mekanizma mevcut” dedi.

Tudge, az bulduğu mekanizmalara ilave hangi mekanizmaların düşünüldüğü sorusuna ise cevap vermedi.

. Towntalk
remove_red_eye410

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur