Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Rusya'da işten kovulma sebebi

Hashtag

Rusya'da şu anda sadece devlet görevlileri söz konusu olduğunda geçerli bir işten çıkarma sebebi sayılan "güven kaybı", yakında özel sektör için de geçerli bir sebep haline gelebilir. Özel sektörde çalışanların işten çıkarılmasının yasalarla zorlaştırıldığı Rusya'da işverenler "yeni düzenleme" için bastırıyor.

İzvestiya gazetesine konuşan iş insanları bu sayede, sanayi casusluğu, haksız rekabet ve fikri mülkiyet hırsızlığı vakalarının azaltılabileceğini savunuyor.

Buna göre, bir çalışan, maaşlardaki küçük bir farklılık yüzünden esasen şirketin malı sayılması gereken bir projeyi yanında götürüp başka bir şirkete transfer olabiliyor. İş insanlarının beklentisi bu gibi durumları asgariye indirmek.

Öte yandan, uzmanlarsa mekanizmanın suistimal edilmemesi için son derece şeffaf olması ve somut kanıtlara dayandırılması gerektiğini düşünüyor.

"Güven kaybı" gerekçesiyle işten çıkarılmış bir çalışan bir nevi "damgalanmış" sayılacağı için yöneticilerin bunu çalışanlar üzerinde ekstra bir baskı unsuru olarak kullanması riski söz konusu.

KAYNAK:.turkrus

. Towntalk
remove_red_eye269

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur