Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KAZAKİSTAN'DAKİ TÜRK GÖÇMENLERE BEDELLİ ASKERLİK

Hashtag

Bedelli düzenlemesinin de olduğu "torba teklif" komisyondan geçti. Bedelli askerlik düzenlemesinde yurt dışında yaşayan vatandaşların 2 bin euro karşılığında bedelli askerlik yapmasını içeren madde komisyonda kabul edildi. Düzenlemeyle temel hizmet süresi de 21 güne indirilirken yaş sınırı 25, bedeli ise 15 bin TL oldu.

Bedelli askerlikten, 31 Aralık 1993 tarihi de dahil, bu tarihten önce doğanlar yararlanabilecek. AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, askerlere gündüzleri askeri, akşamları ise teorik eğitim verileceğini söyledi.

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, yaklaşık 14 saat süren görüşmelerin ardından TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Teklifle, yurt dışında yaşayıp, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenlerin ödediği bin avroluk tutar, 2 bin avroya çıkarılıyor ve 38 yaş sınırı kaldırılıyor.

Söz konusu teklife göre, bedelli askerlikten yararlanmak isteyenler, yurt dışında oturma veya çalışma iznine sahip olarak işçi, işveren sıfatıyla veya bir meslek ya da sanatı icra ederek, yurt içinde geçirilen süreler hariç olmak üzere, toplam en az 3 yıl süreyle fiilen yabancı ülkelerde bulunmak şartıyla, bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığıyla askerlik şubelerine başvuracak. Durumlarını ispat eden belgelerle, 2 bin avro veya karşılığı kadar yabancı ülke parasını bir defada ödeyip, Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde muvazzaf askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

. Towntalk
remove_red_eye562

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur