Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

UKRAYNA'DA TIP EĞİTİMİ

Hashtag

ünyanın kabul ettiği ve en iyi tıp öğrenimi veren okullarından kabul ettiği üniversitelere sahip olan Ukrayna’da Kiev – Harkov – Odessa’da tıp eğitimi almak gerçekten büyük bir şans demektir.

Hem teorik, hem de pratik bilgi açısından tüm öğrencileri çalışma koşullarına en iyi şekilde hazırlayan okullar bulunmaktadır. Üstelik Tıp eğitimi almak için ülkemizdeki gibi sınavlara girmeye de gerek yoktur. Bu önemli mesleğe sahip olmak için 25 yaş altında olmak ve lise veya dengi okullardan mezun olmak kayıt için yeterli olduğundan ülkeye ve okullara olan rağbet hızla büyümektedir.

Eğitim masrafları oldukça düşüktür ve harç bedelleri gençlerin cebini yakmaz. Ortalama 2500 Dolar ile 6000 Dolar arasında değişen harç bedelleri diğer ülkelerle kıyaslandığında Tıp eğitimi için son derece cüzi rakamlardır. Tıp üniversitelerindeki eğitimler İngilizce veya Ukraynacadır. Çok gelişmiş bir eğitim verildiği için dünya standartlarında bir öğrenim hayatı söz konusudur.

Mezun olunduğunda YÖK tarafından tanınan, denklik belgesi alınabilen bir mavi diplomaya sahip olunur. Bu diploma ile tıp alanında dünyanın pek çok ülkesinde çalışmak son derece kolay hale gelmektedir.

Kiev Bogomolets Tıp Üniversitesi

Odessa Tıp Üniversitesi

Harkov Karazin Üniversitesi

Harkov Tıp Üniversitesi

Donetsk Tıp Üniversitesi

Kaynak : eurostaryurtdisiegitim

. Towntalk
remove_red_eye355

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur