Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

UKRAYNA'DA ECZACILIK EĞİTİMİ

Hashtag

Gençlerin e çok rağbet gösterdikleri, okumak için sınavlardan yüksek puan almaya çalıştıkları Eczacılık Bölümü yurt dışındaki üniversitelerde de oldukça popüler. Özellikle Ukrayna’da eczacılık eğitimi Türk öğrenciler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bunun en önemli nedeni ise bölüme girmek için hiçbir sınav zorunluluğu bulunmamasıdır.

Yani gençlerimiz alıştıkları sınav silsilesinden ve puan derdinden kurtulmuş olarak doğrudan Ukrayna üniversitelerinde Eczacılık bölümünde okuyabiliyorlar. Diğer bölümlerde olduğu gibi Eczacılıkta da başvuru için aranan ilk şart 25 yaşını doldurmamış olmak. Aynı zamanda gençlerin lise mezunu veya dengi bir okuldan aldıkları diplomanın aslı da gerekiyor. Tam teşekküllü bir kurumdan alınmış sağlık raporu dışında beklenen başka bir şey yok.

Diğer kayıt ve başvuru işlemleri ise Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı tarafından kolayca yapıldığı için gençler sadece eğitimlerine odaklanabiliyorlar. Ukrayna’da Eczacılık okumak isteyen gençler oldukça cüzi rakamlarda harç bedelleri ödüyorlar. Okulların sağladığı tüm sosyal ve bilimsel imkandan yararlanırken aynı zamanda geniş laboratuarlarda, en yeni teknolojik alt yapı ile çalışma olanağı bulup, çeşitli projelerde yer alabiliyorlar. Mezun olunduğunda diğer üniversitelerdeki gibi Avrupa’da ve ülkemizde geçerli olan en pretisjli mavi diplomalara sahip olunuyor.

Odessa Tıp Üniversitesi

Odessa Uluslararası Humaniter Üniversitesi

Harkov Ulusal Eczacılık Üniversitesi

Donetsk Ulusal Tıp Üniversitesi

Kiev Tıp Üniversitesi

Liviv Tıp Üniversitesi

Dinipropetrousk Tıp Üniversitesi

İvana Frankivsk Tıp Üniversitesi

Vinitsa Tıp Üniversitesi

Poltova Tıp Ve Diş Hekimliği Akademisi

Kaynak : eurostaryurtdisiegitim

. Towntalk
remove_red_eye394

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur