Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

UKRAYNA'DA İNŞAAT VE MAKİNE MÜHENDİSLİĞİ EĞİTİMİ

Hashtag

~Ukrayna’da İnşaat Mühendisliği

Tüm dünyadaki en geçerli ve popüler mesleklerden olan İnşaat Mühendisliği de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği, okumak için can attıkları bölümlerden biri. Ukrayna’da İnşaat Mühendisliği okumak da bu yüzden en çok istenen durumların başında geliyor. Ülkenin e iyi üniversitelerinde hiçbir sınava girmeden doğrudan başvuruda bulunarak İnşaat Mühendisliği okumak Türk gençleri için gerçekten büyük avantaj.

Hem Ukrayna’da eğitim alıyor, hem mezun olduklarında ana dilleri gibi yabancı dil konuşuyor, hem ülkemizde, hem de Ukrayna veya diğer Avrupa ülkelerinde çalışma fırsatı bulabiliyorlar. Sayısız avantaja sahip olunan İnşaat Mühendisliği bölümünde okumanın ekonomik faturası da ülkemizdekinden daha düşük diyebiliriz.

Uygun harç bedelleri ve ülkenin ucuz yaşam koşulları gençlerin hem eğitim alıp, hem de eğlenecek aman ve bütçe sahibi olabilmelerine olanak sağlıyor. 2000 Dolar’dan başlayan eğitim harç bedelleri bulunan bölümün eğitim dili Rusçadır. Okullara göre harç bedelleri değişkenlik gösterebilir ancak yine de diğer ülkeler ve üniversiteler ile kıyaslandığında bu rakamlar oldukça ekonomiktir. Ukrayna’nın bütün şehirlerinde var olan Teknik ve İnşaat Mimarlık Üniversitesi ismi verilen kurumlarda İnşaat Mühendisliği eğitimi alınabilmektedir.

Türk gençlerine sınavsız İnşaat Mühendisliği Bölümü’ne girebilmeleri için kontenjan yaratan Ukrayna’da öğrenci olmak için Eurostar Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile görüşebilirsiniz. Lise diplomanızla başvuru yapabilirsiniz. 25 yaş altı olmanız ve sağlık raporunuzun olması sayesinde kayıt işlemleriniz sorunsuz şekilde hallolacaktır. Her yıl Haziran ayında başlayan başvurular nedeniyle kontenjanlar kısa süre içinde bitmektedir. Bu yüzden vakit kaybetmeden Eurostar yetkilileri ile görüşerek kaydınızı yaptırmanız yararınıza olacaktır.

Ukrayna’da İnşaat Mühendisliği okuyan gençler eğitimlerinin sonunda Europass Mavi Diploma alırlar. YÖK tarafından tanınan bu diplomalar aynı zamanda Avrupa’da oldukça geçerlidir. Bologna Eğitim Kriterleri’ne uygun bir müfredatla gençleri alanlarında profesyonel birer iş gücü haline dönüştüren okullarda teorik ve pratik alanda en iyi eğitimler verilmektedir. Okullar Eylül, Ekim ve Kasım ayları boyunca öğrenci kabul etmektedirler ancak kontenjanların sınırlı olduğu unutulmamalıdır.

Mezun olduğunuzda iş konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorsanız, donanımlarınızı artırmak ve sınavız şekilde İnşaat Mühendisliği okumak niyetindeyseniz bu fırsatı kaçırmamalısınız. Tıpkı “Bilgi bir ışık gibidir. Onu kullanırsanız daha parlak olur, kullanmazsanız söner. (Alexander Everett)” sözünde olduğu gibi siz de bilginizi kullanabilmek ve hayata geç kalmamak için bir an önce Ukrayna Üniversitelerinde istediğiniz bölümde okuma şansını yakalamalısınız.

Odessa Mühendislik Ve Mimarlık Akademisi

Zaporizhzhya Mühendislik Akademisi

Kiev Havacılık Üniversitesi

Harkov Ulusal İnşaat Mimarlık Üniversitesi

~Ukrayna’da Makine Mühendisliği

Artık Makine Mühendisliği okumak için sınavlarla boğuşmanıza gerek yok. Bir fark yaratabilir ve siz de pek çok Türk öğrenci gibi dünyanın en iyi okullarının bulunduğu Ukrayna’da Makine Mühendisliği okuyabilirsiniz. Rusça eğitim verilen okulda yabancı dil bilginiz artacak ve bu sayede mezun olduğunuzda ülkemiz dışında dilerseniz Ukrayna ve Rusya’da da kolaylıkla iş bulabileceksiniz. İngilizcenizi de geliştireceğiniz okula başvurmak için lise veya dengi okuldan mezun olmanız gerekiyor. Bu sayede herhangi bir sınava girmeden de doğrudan Makine Mühendisliği bölümlerine başvuruda bulunabilirsiniz.

Sağlık raporu ve 25 yaşın altında olma koşulları dışında sizi zorlayacak herhangi bir durum söz konusu olmayacağı için eğitiminize hemen başlayabilirsiniz. Bilime değer veren, Avrupa’nın en iyi okullarından birinden alacağınız eğitim sayesinde geleceğinizi kendiniz oluşturabileceksiniz. Mavi diplomanızla mezun olduktan sonra iş konusunda da sıkıntı yaşamazsınız. Ülkemizde geçerli olan diplomalar mühendislik alanında istediğiniz çalışmayı yapma olanağı da sunacaktır.

Odessa Politeknik Üniversitesi

Sumy Üniversitesi

Harkov Karazin Üniversitesi

Harkov Politeknik Üniversitesi

Kiev Ulusal Teknik Üniversitesi

Zaporizhzhya Mühendislik Akademisi

KAYNAK : eurostaryurtdisiegitim

. Towntalk
remove_red_eye276

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur