Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Çanakkale Çanakkale Savaşı'nda Ölen Kanadalı Askerler Anıldı

Hashtag

Çanakkale Çanakkale Savaşı'nda ölen Kanadalı askerler anıldı (HD)Çanakkale Savaşı'nda ölen Kanadalı askerler anıldıÇANAKKALE Kara Savaşları'nda yaşamını yitiren Kanada'nın Newfoundland Alayı'ndaki 22 asker için Tarihi Gelibolu Yarımadası'nda, Hill 10 Anıtı önünde anma töreni düzenlendi.

Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki Hill 10 Anıtı'nda, savaşta ölen 22 Kanadalı asker anısına düzenlenen anma törenine, Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun, Kanada'nın Newfoundland ve Labrador Eyaleti adına Kültür, Turizm ve İnovasyon Bakanı Christopher Mitchelmore, Kanada'nın Ankara Büyükelçi Chris Cooter, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Kanada Savunma Ataşesi Colonel Todd Braıthwaıte ve çok sayıda Kanadalı davetli katıldı.

Kanada adına Kültür, Turizm ve İnovasyon Bakanı Christopher Mitchelmore ile Büyükelçi Chris Cooter, Türkiye Cumhuriyeti adına ise Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Haluk Dursun'un Hill 10 Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, savaşta yaşamını yitiren askerler anısına gerçekleşen saygı duruşu ile devam etti.

Konuşmaların ardından, Kanadalı ve Türk heyetler tarafından, 103 yıl önce Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden Newfoundland Alayı'ndaki askerlerin mezarlarına karanfil bırakıldı.

Hill 10 Anıtı'ndaki anma programının ardından, Karibu Anıt alanının bilgilendirme tabelasının açılışı gerçekleştirildi. Program, karşılıklı hediye takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

. Towntalk
remove_red_eye178

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur