Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

Kanada'da "Peygamberimizi Anlamak" Konulu Panel

Hashtag

Kanada'nın Toronto kentinde "Peygamberimiz Hazret-i Muhammed'i anlamak" konulu panel düzenlendi.

Kentteki Türklere ait tüm cami ve mescitler, ilk kez ortak bir organizasyonda bir araya geldi.

Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında Anadolu İslam Merkezi'ndeki paneli, Kanada Milli Görüş Teşkilatı, Kanada Mevlana Vakfı, Kanada Semerkand Vakfı ve Kanada Türk İslam Vakfı ortaklaşa düzenledi.

Anadolu İslam Merkezi imam hatibi Bilal Gülmez'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa, Türkiye'nin Toronto Başkonsolosu Erdeniz Şen, Mevlana Camisi imam hatibi Osman Hisar, Milli Görüş North York Camisi imam hatibi Muhammed Yasin Sak ve Kanada Türk İslam Vakfı Pape Camisi imam hatibi Sabit Kurt katıldı.

Başkonsolos Şen, panelde yaptığı konuşmada, sağlanan bu birlikteliğin çok önemli olduğunu söyledi.

Farklı şehirlerde görev yaptığını anlatan Şen, "Ben Toronto'da ümmeti gördüm. Burada çok farklı ülkelerden Müslümanlar var. Bir Müslüman olarak sizlerin de bu güçlü ümmet toplumuyla birlikte başka organizasyonlar gerçekleştirebileceğinizi düşünüyorum. Peygamberimizin asırlar öncesinde bize getirdiği hükümler, her anımızda bize yol göstermeye ve sorunlarımızı çözmeye devam ediyor." dedi.

Kanada Türk İslam Vakfı Pape Camisi imam hatibi Kurt da Hz. Muhammed'i sevmenin imanın gereği olduğunu ifade ederek, "Biz o sevgi uğruna evlatlarımızın adını Muhammed koymuşuz, Mehmet koymuşuz. Biz o sevgi uğruna askeri birliğine Mehmetçik diyen bir toplumuz." diye konuştu.

. Towntalk
remove_red_eye195

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur