Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KANADA'DA BİR İLK !!!

Hashtag

Calgary Digital Dollar (CDD) adı verilen dijital para birimi sadece Alberta eyaletinde bulunan Calgary şehrinde kullanılacak. Calgary’de hem Kanada Doları hem de dijital sürümü birlikte kullanılmaya başlayacak. Global News tarafından bildirilen haberde Alberta eyaleti finans başkanı Joe Ceci tarafından Calgary Digital Dollar’a onay verildiği belirtildi.

Calgary Doları ve CDD şehrin küçük işletmelerinin ve kar amacı gütmeyen kuruluşlarının ortak bir girişimi. 1996 yılında Calgary doları kullanılmaya başlandı ve bu sayede yerel işletmelere yardım edilmesi amaçlandı. Yerel olarak üretilen değerin yerel kalmasını sağlayan para birimiyle bir ekosistem yaratıldı. Bundan sonra yerel işletmelere ödemelerin en az %10’unu dijital olarak almaları zorunlu kılındı. İşletmeler isterlerse ödemelerin tamamını dijital alabilecekler.

CDD duyurusunda Ceci dijital para biriminin yerel ekonomiyi zenginleştirmesini umduğunu söyledi. Alberta yönetiminin de Calgary Doları’nı desteklediğini ifade etti.

CDD kripto paralar gibi satın alınamıyor ya da nakit paraya dönüştürülemiyor. CDD’ler anketlere katılarak ya da yeni kullanıcılara referans olunarak kazanılabiliyor. Ayrıca CDD reklam verilerek ve uygulama ve ya internet sitesi üzerinden hizmet, mal satmak için kullanılabiliyor. Bağışlarda, lisans ödemelerinde harcanabiliyor. Şehrin sakinleri ulaşım araçlarında CDD kullandıklarında ödül olarak CDD alabiliyor.

CDD projesi Güney Afrika’da test edilen E-Ora projesine oldukça benziyor. Güney Afrika’nın Ornia kasabsında kullanılan E-Ora sadece orada yaşayan 1600 kişi arasında kullanılıyor. Bankaların kullanılmasına gerek kalmadan işlem yapılıyor ve böylece işlemlerden maliyet çıkarılmış oluyor. Yapılan işlemlerden hem tüketiciler hem de satıcılar %3 – %5 arasında kar ediyor.

. Towntalk
remove_red_eye372

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur