Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KANADA'DA PROTESTO !!!

Hashtag

İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) Kanada Teşkilatı ile Kanada Doğu Türkistan Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen gösteriler, eş zamanlı olarak Toronto ve Montreal kentlerinde yapıldı.

Toronto'nun Dundas Meydanı'ndaki protestoya, Türk toplumu da destek verdi. İngilizce ve Türkçe hazırlanan pankartlarda, "Uygurlar yalnız değildir", "Çin ile ticaretiniz insanlığı öldürmesin", "Katil Çin", "Doğu Türkistan'da etnik soykırıma hayır" ve "İnsanlık için bu zulmü durdurun" ifadeleri kullanıldı.

"DOĞU TÜRKİSTAN'DA YAPILANLAR ÇİN'İN UTANCIDIR"

Kanada Doğu Türkistan Derneği Genel Sekreteri İtibar Artış'ın, gösteride okuduğu bildiride, "Uygurların camilere gitmesi, evde de olsa namaz kılması yasak. Memurların ramazan ayında oruç tutmaları yasaklanmış durumda." ifadesi yer aldı.

İtibar Artış yaptığı açıklamada, Uygur Türklerinin "Çinlileştirilmesinin" hedeflendiğini belirterek, "Yemeğe besmele ile başlamak, kadınların başlarını örtmesi, evde yabancı bir erkeğin bulunmasından rahatsız olmak, içki içmemek gibi Müslümanlara ait dini kurallar, Çin değerlerine muhalefet olarak kabul edilmekte ve buna karşı çıkanlar zorunlu eğitim kamplarına gönderilmektedir. Herhangi bir ihbar sonucunda gözaltına alınıp, kendisinden haber alınamayan binlerce Uygur bulunmaktadır. Doğu Türkistan'da yapılanlar, Çin'in utancıdır." dedi.

. Towntalk
remove_red_eye398

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur