Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

KANADA'DA PAHA BİÇİLEMEYEN ELMAS !!!

Hashtag

Dominion Diamond Mines isimli madencilik firması, Perşembe günü bir açıklama yaparak ile Kanada’nın kuzeyinde Diavik Elmas Madeni’nde buldukları bir elmas hakkında bilgi verdi.

Firmanın açıklamasına göre bu değerli elmasın taşın ölçüleri 33.74 milimetreye 54.56 milimetre. Ön eleme işlemi sırasında keşfedilen taşın üzerindeki çizikler, taşın ne kadar zorlu bir işlemle elde edildiğini gösteriyor. Bozulmadan kalması ise tesisteki mühendisleri dahi hayrete düşürdü.

Dominion Diamond Mines firması, taşın bu kaba haliyle satılmayacağını ve henüz değerini belirlemek için çok erken olduğunu da açıkladı. Keşfin önemini göz önünde bulunduran firmanın taşı işlemek, kesmek ve cilalamak amacıyla bir usta bulması bekleniyor.

Ebadı ve fazlasıyla teknik doğası nedeniyle, dünyadaki bu taşı cilalayıp işleyebilecek yalnızca bir kaç usta bulunduğu belirtildi. Bu sayede taşın güzelliği, rengi ve ihtişamı mümkün olan en yüksek düzeyde korunmuş olacak. Taş cilalandıktan sonra Canadamark sertifikası ile satışa sunulacak.

Daha önce 2015 yılında aynı madende bulunan elmas 187.7 karat ağırlığındaydı. Yeni bulunan taş bunun neredeyse 3 katı ağırlığında.

Diavik Foxfire işlendiğinde 37.87 ve 36.80 karatlık 2 adet kusursuz kesilmiş elmas elde edilmiş ve yapılan açık arttırmada 1.3 milyon dolara alıcı bulmuştu. Henüz değeri belirlenmemiş olsa da bu yeni elmastan elde edilecek kesimlerin dudak uçuklatacak fiyatlardan satılması bekleniyor.

Firma yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre, dünyanın bu bölgesinde bu kadar büyük bir elmas bulunmuş olması büyük bir sürpriz. Ayrıca hem firma, hem de bölge için önemli bir dönüm noktası.

https://haberkanada.com

. Towntalk
remove_red_eye324

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur