Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA SÜRÜCÜLERİN DİKKATİNE !!!

Hashtag

VIAS trafik enstitüsünün bir anket çalısması, otobanlarda ısrarla orta șeritten ilerleyen sürücülerin günlük trafiğin en büyük sıkıntısı haline geldiğini gösterdi. Sorunu ele almak için 2018 yılında Open Vld partinin hazırladığı yasa önerisi dün Altyapı Meclis Komitesi tarafından onaylandı. Otobanlarda sadece orta veya sol şeridi kullanan sürücüler bundan böyle 116 ila 160 euroluk para cezası riskiyle karşı karşıya kalmaktalar. Trafik uzmanları bunun boş bir önlem olduğunun kanaatindeler çünkü inatçı bir orta șerit sürücüsü nasıl tespit edilebilinir? Bu ihlal nasıl adil bir șekilde denetlenebilinir?

VIAS anketine göre, orta şeridi gereksiz yere işgal eden sürücüler otobanların en büyük sıkıntıdır. Tampon tampona ilerleyen sürücüler ise ikinci sıkıntıdır. Oysa ki trafik kodu çok nettir: sürücüler solundaki araçları solladıktan sonra mümkün olduğunca tekrar en sağdaki şeride geçiş yapmalıdır. Bu trafik koduna uymayan sürücüler birinci derece de ihlal işlemekteler. Israrla orta şeritten ilerlemeye devam eden sürücüler șu ana kadar 58 euroluk (derhal tahsilat ile) veya 85 euroluk (anlaşmalı tahsilat ile) bir para cezası ödemek zorundaydılar.

Open Vld meclis üyesi Sandrine De Crom: "Otobanlarda ilerlemekte olan araçları sağından geçmek ikinci derece de bir ihlal sayılır ve para cezası 116 euro ile 160 euro arasında değişir. Fakat bu ihlal diğer bir sürücü orta şeridi gereksiz yere işgal ettiğinden dolayı sıklıkla yaşanır. Mantıksız olan bu para cezası, sağında ilerleyen araçları geçmek zorunda kalan sürücülere karșı bir haksızlıktır. Her iki ihlal eşit şekilde cezalandırılmalıdır" açıklamasında bulundu.

2016 yılında 3.603 sürücü sağında ilerleyen araçları geçmekten ve 2079 sürücü ısrarla ve gereksiz yere sol veya orta şeridi işgal etmekten cezalandırıldı. İhlale sebep verenler daha azınlıktalar.

Sürücüye ikisinin arasında tercih hakkı verilen anlaşmalı tahsilat, derhal tahsilattan daha pahalıdır.

Zehra Özer

http://www.bruxelleskorner.com

. Towntalk
remove_red_eye2883

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur