Hergün 10 binlerce Türk bu platformada buluşuyor.Paylaşım yapmak, İlan yayınlamak, ve Etkinlik oluşturmak için hemen Sende hemen Hesap oluştur

BELÇİKA'DA ESKİ ARABALARINI GETİRENE BİN EURO

Hashtag

2018 Ocak ayında yeni bir düzenleme ile belli bir yaşın üzerindeki eski model arabaların çevreye saldığı zararlı gazlardan kaynaklanan hava kirliliğinin önüne geçebilmek için, 1 ocak 2006’nın altında olan dizel araçlar ve 1 ocak 1997 model benzinli araçlar için geçerli olacak uygulama, 9 ay daha uzatıldı.

Uygulamanın büyük ilgi görmesi ve vatandaşlardan gelen talep üzerine, Çevre, İklim ve Enerjiden sorumlu Gent Bld.Bşk.Yrd. Tine Heyse (Groen) ve Gent Bld.Meclis üyesi Cengiz Çetinkaya (Groen), konuyu Gent belediye meclisine taşıyarak uygulamayı 9 ay uzatılmasını sağladılar.

Gent şehrinde eski model arabaların eksozlarından çevreye yayılan ve insanların akciğer ve kalp sağlığını olumsuz yönde etkileyen partüküllerden vatandaşları korumak için alınan bu karar, ilk olarak Anvers şehrinde uygulamaya geçmesine rağmen, Anvers belediyesi eski arabalarını çöpe atanlara herhangi bir ödeme yapmıyor. Fakat Gent belediyesi Dizel arabalara 1000 euro, Benzinli araçlara ise750 euro ödüyor. Bu uygulama Gent merkezi ve yakınlarında oturan vatandaşlar için geçerli olduğunuda hatırlatalım.

Gent Bld.Bşk.Yrd. Tine Heyse (Groen) ve Gent Bld.Meclis üyesi Cengiz Çetinkaya (Groen), Gent bld.meclisinde yaptıkları bilgilendirmede şu ana kadar çoğunluğu Türk vatandaşı olan 344 kişinin hurda pirimi için başvuruda bulunduklarını, bu nedenle uygulamayı 2020 ortasına kadar 9 ay daha uzatıklarını, bütçeninde artırıldığını açıkladılar.

Cengiz Çetinkaya (Groen) açıklamasında, araç sahiplerinin, 30 eylül 2020 yılına kadar sürelerinin olduğunu hatırlatarak, araçlarını "Scheepzatestraat 5 Gent" adresinde bulunan "Car End" araba çöplüğüne arabalarını bırakarak, belgelerini almaları ve bu belge ile Gent belediyesine müracaat etmelerini gerektiğini belirten sayın Çetinkaya, araç sahiplerinin ayrıca plakalarını da geri alarak bu primden yararlanacaklarını açıkladı. Ayrıca, çöpe atılacak araçların en az 1 sene araç sahiplerinin üstüne kayıtlı olması gerektiği ve kendilerine ait 2 eski araç bulunanların ise, ikinci araçları için ödeme yapılmayacağını dip not olarak açıkladı.

https://www.belemturktv.com

. Towntalk
chat_bubble_outline3
remove_red_eye4047

Bu kullanıcıya mesaj göndermek yada paylaşıma yorum yapmak için hesap oluştumanız gerekmektedir.

Hesap oluştur

Kiminle irtibata geçmek gerekir

kimlerle irtibaya gecmeliyimn

"Scheepzatestraat 5 Gent" adresinde bulunan "Car End" araba çöplüğüne arablarınızı bırakabilirsiniz ve bilgi alabilirsiniz